Kommunalvalg 2017
Charlotte Holtermann og Svend Erik Christiansen, kandidater for Socialdemokratiet. Pressefoto
Charlotte Holtermann og Svend Erik Christiansen, kandidater for Socialdemokratiet. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: DSB skal selv sørge for ro og orden på stationerne

Af Charlotte Holtermann (S), folketingskandidat i Fredensborgkredsen og kandidat til Region Hovedstaden, og Svend Erik Christiansen (S), fhv. borgmester i Fred-Humlebæk Kommune, og kandidat til kommunalbestyrelsen i Hørsholm:

I gamle dage var der meget manuelt arbejde på stationerne. Det havde den positive bivirkning, at der var opsyn. Der var derfor ikke utilladelig eller uhensigtsmæssig optræden på stationerne af unge eller utilpassede personer.

Unge, der mangler relevante fritidstilbud, finder i dag med lethed hen, hvor de kan være uden opsyn, og det er desværre bl.a. på stationerne. Det er ikke holdbart, hverken for de unge eller for togpassagererne.

Løsningen er ikke, at kommunerne indsætter vagtværn på stationerne. Kommunerne ejer ikke stationerne. Kommunernes penge skal bruges til relevante fritidstilbud til de unge.

Det er i øvrigt ikke en kommunal opgave at sikre, at borgerne kan færdes trygt på stationerne. Det er en opgave for stationernes ejer DSB. Det nuværende fravær af opsyn på stationerne, er en fralæggelse af alt rimeligt ansvar fra DSBs side.

Vi foreslår, at der starter en offentlig debat med henblik på, at få DSB til at tage ansvaret for deres stationer, så der igen kan komme ro og orden på stationerne i Danmark.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret: 12. Oktober 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere