Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En attraktiv Kommune?

Af Gert Edstrand, arkitekt m.a.a. Ørbækgårds Allé 249, 2970 Hørsholm.

Et flertal i Kommunalbestyrelsen vil støtte byggeri i det naturskønne område ved Agiltevej i fingerplanens grønne zone, og Jan H. Klit (K) meddeler, at “vi taber kampen for en attraktiv kommune, hvis vi ikke hopper med på det her”.

Det er utroligt og sørgeligt, at vi har en Kommunalbestyrelse, hvor flertallet er så tankeløse, at man har glemt, at det attraktive ved de nordsjællandske kommuner er skovene og de grønne kiler imellem de bebyggede områder. Og at man rækker fanden en lillefinger ved ikke at respektere dem.

Det sidste citat fra Jan H. Klit “Det her er en tendens, I lige så godt kan vænne jer til” er oprørende, hvis det bliver normal argumentationsform i Kommunalbestyrelsen i fremtiden.

I sin bog “Det demente samfund” skriver historikeren Michael Bøhs: I dagens nutidskultur skal alting være funktionelt, gå hurtigt og kunne betale sig. Dagsordenen skifter konstant, og hvis man ikke er først med det nyeste, falder man bagud i det store kapløb. Eller - det tror vi i hvert fald! Men uden bevidsthed om fortiden ved vi ikke, hvad vi kommer af, og hvor vi er på vej hen. Det gælder for det enkelte menneske, og det gælder for samfundet.

 

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret: 08. Marts 2017 06:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere