Venstres Kristian Nørgaard og Annette Wiencken.
Venstres Kristian Nørgaard og Annette Wiencken.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En fælles vision for Hørsholms skoler kan give løftet

Kristian Nørgaard Jensen (V) og Annette Wiencken (V), Børne- og skoleudvalget, Hørsholm:

I Venstre ønsker vi, at der udarbejdes en fælles vision for Hørsholms skoler. En vision skal være med til at sikre værdigrundlaget for Hørsholms skolevæsen, og give både skoleledere, forældrebestyrelser og politikere et redskab til at sikre, at Hørsholms skoler fortsat udvikles.

Forældrebestyrelserne har allerede efterspurgt dette, så Venstre vil i Børn- og skoleudvalget stille forslag om at igangsættes et visionsarbejde, som involverer forældre, ledere, lærere, elever og politikere.

Cepos har netop offentliggjort den årlige liste over alle danske skolers ”løfteevne”, det vil sige skolernes evne til at lære eleverne mere end deres socioøkonomiske baggrund antyder. Hørsholms skoler er ikke blandt de bedste skoler i landet på denne liste på trods af, at skolerne år efter år demonstrerer fine afgangskarakterer ved 9. klasses afgangsprøver.

Listens anvendelighed i forhold til at vurdere en skoles kvalitet er omdiskuteret. Alligevel rapporterer Cepos, at deres hjemmeside nærmest bliver ”lagt ned” hvert år, når listen udkommer, fordi den har forældrenes bevågenhed.

Berlingske Tidende bragte dagen efter offentliggørelsen en artikel med nogle af de skoler, som ligger absolut i top. Af artiklen fremgik det, at fælles for de bedste skoler er, at de har et solidt værdigrundlag at stå på. Det bør gøre indtryk på os i Hørsholm.

Vi skal give vores unge det bedste afsæt for voksenlivet. Derfor skal vi turde være ambitiøse og ikke tage til takke med, at karaktererne er fine. Alle elever – også de bedste – skal opleve at stå på tå, at blive ”løftet”.

Publiceret: 02. Februar 2018 15:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt