Hørsholm Skole har et alarmerende trafikproblem hver morgen, sagde tidligere skolebestyrelsesformand Birgitte Dyreborg. Ligesom hende ønsker efterfølgeren Frederik Thalbitze , der håber, at kommunen meget snart vil gøre noget.
Hørsholm Skole har et alarmerende trafikproblem hver morgen, sagde tidligere skolebestyrelsesformand Birgitte Dyreborg. Ligesom hende ønsker efterfølgeren Frederik Thalbitze , der håber, at kommunen meget snart vil gøre noget.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ensretning er en sejr for demokratiet

Af Frederik Thalbitzer, Lars Nielsens Vej 5, Hørsholm:

Kommunalbestyrelsens Miljø- og planlægningsudvalg har besluttet, at Selmersvej forsøgsvis skal ensrettes i en halv time om morgenen for at undgå trafikkaos og farlige situationer for skolebørnene på Hørsholm Skole.

Det gør de selv om kommunens administration ikke anbefaler det. Sådan lyder essensen af forsidehistorien på Ugebladet tirsdag.

Det er også en fantastisk god historie. Politikerne i Miljø- og planlægningsudvalg fortjener nemlig stor ros for selv at træffe beslutninger. Det bør de også gøre, for det er politikerne, vi har valgt, ikke kommunens administration.

Alt for ofte har man hørt politikere sige: Jeg har endnu ikke hørt fra forvaltningen, hvad det er, vi skal!

Den slags bemærkninger er pinlige – godt at Miljø- og planlægningsudvalget ved, at det er politikerne, der bestemmer. Det er en lille sejr for demokratiet.

Jeg har i skolebestyrelsen arbejdet med trafiksikkerhed ved Hørsholm Skole siden 2012 og været i dialog med både forvaltning og politikere. Det har været trægt, og der er heller ingen nemme løsninger.

Der er heldigvis forbedringer på vej, men det er slående, at den eneste fysiske ændring, der er sket siden 2012, stadig er begrænset til en advarselstrekant malet i asfalten på Rungstedvej, der advarer om, at der er skolebørn.

Ikke engang en genopmaling af en stribe, så forældrene kan se, hvor på parkeringspladsen de må sætte børnene af, er det lykkedes at komme igennem med i løbet af de seks år. Og det har ikke skortet på forslag.

Derfor er det glædeligt, at kommunen nu har bevilget penge til forbedringer og samtidig tør prøve en ensretning på Selmersvej af i første omgang i tre måneders varighed for at se, hvordan det virker.

Ros til politikerne og også lidt til forvaltningen, som går i gang med det praktiske arbejde.

Publiceret: 12. April 2018 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet