Glen Madsen, byrådsmedlem i Hørsholm for Dansk Folkeparti.
Glen Madsen, byrådsmedlem i Hørsholm for Dansk Folkeparti.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Førerløse busser er 2,3 millioner ud af vinduet

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

I Frederiksborg Amtsavis 27. februar fremgår det, at Konservative i Hørsholm vil fastholde misbruget af borgenes penge til førerløse busser.

Øjensynligt fordi unge mennesker på Rungsted Gymnasium, vil synes, det er sjovt at køre med en førerløs bus…?!

Hvordan i alverden et parti, der påberåber sig borgerlig ansvarlighed og anstændighed, kan have et så laissez-faire forhold til skatteborgernes penge, er altså en gåde?

Ideen om førerløse busser i Hørsholm er ikke én, der er groet i Dansk Folkepartis have. Vi mener kommunen, især efter en årrække med endeløse besparelser på de fleste kernevelfærdsområder, skal holde fokus på at løse netop sine kerneopgaver, og der hører førerløse busser i vores optik ikke ind under.

Ud over den åbenlys manglende forbindelse til kommunens kerneopgaver, så er det nu kommet frem, at førerløse busser p.t. ikke kan køre på stærkt trafikerede veje (derved udelukkes det meste af Hørsholm bymidte praktisk talt), at de ikke kan køre meget mere end 15 km/t og samtidig helst skal undgå både rundkørsler og venstresving. Med andre ord, så er de på nuværende tidspunkt ganske enkelt ubrugelige.

I budgetaftalen fra sidste efterår står der i aftaleteksten, at ”det er en forudsætning, at indsættelse af førerløse busser på udvalgte strækninger kun sker, såfremt det er teknisk muligt, og at kørslen kan afvikles uden væsentlig gene for den øvrige trafik”.

Med de beskrevne konditioner, må det stå klart for enhver, at forudsætningen for at ødsle de planlagte 2,3 millioner kroner væk på ingen måde er opfyldt.

Ligeså klart må det efterhånden også stå, at Konservatives og Radikales evindelige udbasuneringer om budgetbrud til dette og hint udelukkende har til formål at lukke ned for al konstruktiv debat.

Lad os nu være ansvarlige med borgernes penge ved at standse denne fremtids-bus. I hvert fald indtil det giver mening. Og hvis Konservative så gerne vil være ”firstmovers”, som det så smart hedder, så foreslår jeg i al stilfærdighed, at kommunen bliver det på vores kernevelfærdsområder…

Publiceret: 28. Februar 2018 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet