Ib Lunde Rasmussen, Nye Veje.
Ib Lunde Rasmussen, Nye Veje.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Forslag til at udvide parkeringen ved Rungsted station

Ib Lunde Rasmussen, formand for Nye Veje, Lange-Müllers Allé 2, Rungsted:

Nu er der kommet nye friske kræfter i teknik- og miljøudvalget i Hørsholm kommune efter otte års tomgang, så nu er det tiden at få gjort noget ved de helt utilstrækkelige parkeringsmuligheder ved stationen. Jeg gik forbi forleden dag og kan se tre muligheder.

Den mest oplagte vil være at etablere et ståldæk over parkeringspladsen på vestsiden syd for stationsbygningen. Den nuværende parkering med knap 100 p-pladser kan meget simpelt suppleres med en ekstra etage for ligeledes 100 biler udført i stålstolper med vanger og et ståldæk uden noget ekstra andet end et rækværk så brugerne ikke falder ned. Med direkte nedgang til perronen.

Op- og nedkørsel kan etableres i det hækområde, der omgiver nordsiden af parkeringsområdet. Så kan det ikke gøres mere enkelt, og det vil skæmme minimalt.

Og så vil det være den billigst tænkelig løsning. Muligvis i et prisleje ned til fem millioner kroner.

Løsning nummer to er et tilsvarende ståldæk over parkeringspladsen nord for stationsbygningen. Denne løsning vil blot give færre pladser, men vil også være brugbar og hurtigt etableret.

Sidste løsning er at få lov til at anvende det fredede område nord for Rungsted Skole på hjørnet af Rungstedvej og Østre stationsvej. Eventuelt blot som et befæstet område uden asfaltbelægninger

Nu er der da noget at vælge imellem. For situationen lige nu er ikke holdbar.

Publiceret: 10. Januar 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet