Foto: Glen Madsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hørsholm Station er en fortræffelig idé

Af Ejvind Olsen, Gl. Byvænge 5, 2970 Hørsholm:

Naturligvis betyder et navn på en af de vigtigste stationer på Kystbanen en masse. Både for DSB og for den lokale omegn. Derfor bør der være fuld opbakning til ideen om at ændre Kokkedal Station til Hørsholm Station. Og jeg forstår slet ikke, at Peter Antonsen, som jeg anser for en meget kompetent lokalpolitiker, vender vrangen ud af og sætter den konservative ide i skammekrogen med en spøgefuld bemærkning om aprilsnar.

Gennem sin viden om fortiden skal man planlægge fremtiden. Da jeg for 57 år siden flyttede til Hørsholm drog alle vi unge med toget fra Rungsted Station på arbejde i København. Når vi kom hjem drejede de rige til højre og de fattige til venstre. Og jeg har drejet til venstre lige siden. Kokkedal Station kendte vi stort set ikke.

Vel ved jeg, at der er andre problemer end de rent trafikale i dag (og især aften) ved netop denne station. Hvilken ynk med en ventesal uden en siddeplads. Men de mange tog-og busforbindelser gør det til det vigtigste knudepunkt på Kystbanen nord for Hellerup.

Vi er forkælede med en stribevis af forbindelser i alle retninger, og en skønne dag kommer togene nok også præcist. Det skal vi være glade for. Og det helt rigtige navn er Hørsholm Station. Naturligvis er det DSB, der må bekoste en navneændring. Hvis jeg vælger at ændre mit navn, må Folkeregistret påtage sig udgiften.

Et apropos. Sygehusgrunden bør naturligvis blive til Usserød Park.

Publiceret: 11. April 2017 10:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt