Fritz Reuther. Arkivfoto
Fritz Reuther. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hørsholms pensionister løber fra livet

Af Fritz Reuther, Bukkeballevej 86 A, Rungsted Kyst:

Er det dejligt at være pensionist i Hørsholm, åh ja, men det kunne være meget bedre, hvis de lokale politikere forstod at prioritere på en måde, hvor der blev taget hensyn til, at cirka 25 procent af Hørsholms befolkning snart er over 65 år og må forlade arbejdsmarkedet.

Tidligere var det en selvfølge, at borgere kunne få hjælp til rengøring hver fjortende dag. Og at pensionister havde gratis adgang til svømmehallen, men uanset at kommunerne i dag får bevilget både værdighedsmilliard og ældremilliard bruger man disse øremærkede penge til alle mulige andre formål end til gavn for pensionisterne.

Hvis man spørger byrådsmedlemmer, hvorfor de ikke retter sig efter regeringens ønske om at pengene skal gå til de ældre, forsvarer de sig med, at vore dages gamle er meget friskere end tidligere og bare skal tage sig sammen og dyrke så meget motion, at de kan klare sig uden hjælp.

Resultatet er blevet, at pensionister, som ikke har dyrket sport de sidste 50 år, føler sig forpligtet til enten at løbe, cykle eller mase rundt i et fitnesscenter morgen, middag og aften uden at tage hensyn til, at med alderen følger ikke blot fysiske, men også psykiske forandringer. Man kan ikke træne alderdommen bort, og det er et faktum, at man med alderen mister både hurtighed og balance foruden de aldersbetingede sygdomme, som kræver toiletbesøg flere gange om natten, således at de i stedet for at kunne nyde alderdommen, i realiteten får en stressende tilværelse.

Foruden ovennævnte er der andre bekymringer, såsom de mange trick-tyverier, når ældre kvinder går på indkøb, og de utallige indbrud, hvor kun 6 procent bliver opklaret på grund af politiets manglende personale. I betragtning af, at kommunen har cirka 1500 ansatte, kunne man nok afse en snes til et vagtkorps, der på få minutter kunne komme borgerne til hjælp.

Publiceret: 12. Maj 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere