Kommunalvalg 2017
Venstre-formand Jørgen Eirfeldt, her med borgmesterkandidat Annette Wiencken og Erik Wetche fra Kulturdagen 2015, opfordrer borgmester Morten Slotved (K) til at føre en sober debat.
Venstre-formand Jørgen Eirfeldt, her med borgmesterkandidat Annette Wiencken og Erik Wetche fra Kulturdagen 2015, opfordrer borgmester Morten Slotved (K) til at føre en sober debat.
Arkivfoto: Fred Jacobsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvad gik der af Slotved?

Af Jørgen Eirfeldt, formand for Venstre i Hørsholm:

Jeg betragter Morten Slotved som en rar og eftertænksom mand. Derfor var det med nogen undren, at jeg erfarede, at Slotved havde brugt sin grundlovstale til at lange ud efter Venstre – jeg tror ikke, at borgmesterens tone begejstrer alle vores borgere. Venstres eksterne grundlovstaler Jan E. Jørgensen benyttede sin grundlovstale med at fremhæve betydningen af, at vi taler ordentligt til hinanden. Det var en intelligent grundlovstale, der lagde vægt på vores samfundsmæssige værdier – ikke mindst samarbejdet om demokratiet.

Så lad os holde os til fakta og føre en sober debat. Venstre har ikke behov for at andre skal forsøge at udtale sig om hvad de tror at Venstre mener om dette og hint.

Vedrørende Jagt- og Skovbrugsmuseet har jeg offentligt erklæret Venstre Hørsholm uenighed med den centrale beslutning i bl.a. TV2 samt ved at drøfte sagen med ikke mindre end fire ministre.

Vedrørende Sjælsmark Kaserne har Venstre i Hørsholm afholdt borgermøde på Sjælsmark – det mener jeg ikke at have set de konservative her i byen gøre. Endvidere har Venstre i Hørsholm deltaget med to personer i begge samråd på Christiansborg i 2013. De lokale konservative deltog med én person (borgmesteren) i det første samråd og da det andet samråd faldt efter kommunalvalget var overstået, så var de konservative ikke til at finde i samrådet – hvilket i øvrigt også blev bemærket af ministeren.

En ekstra skøjtehal er da en fremragende ide, hvis man kan få private investorer til at finansiere den. Mig bekendt er der jo tale om en professionel klub, med en professionel bestyrelse, og de konservative ”går helhjertet ind for”, at borgerne skal betale (indledningsvis) 47 mio. kr. for denne ekstra hal. Er der bare een skøjtehal i fx Rudersdal, i Fredensborg, i Egedal - byer der er markant større end Hørsholm? Er det rimeligt, at Hørsholms borgere skal betale for, at brugere i alle vores nabokommuner skal kunne køre på skøjter i Hørsholm? Det mener vi ikke. Venstre mener bestemt, at vi skal udvikle idrætsparken til gavn for borgernes sunde fritidsinteresser. Men at bruge så mange penge på så eksklusiv en skare som skøjteløberne, hvoraf halvdelen ovenikøbet kommer fra andre kommuner, det kan vi ikke støtte.

Endelig så undrer borgmesterens frontale angreb på Venstre mig også, fordi de Konservative mig bekendt de seneste to år har været regeringens støtteparti, og de har endda selv været med i regeringen de seneste syv måneder, så der har vist været god tid til og mulighed for at omgøre regeringstiltagene, hvis man virkelig havde ønsket det.

Publiceret: 16. Juni 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere