Fritz Reuther (V), byrådsmedlem.
Fritz Reuther (V), byrådsmedlem.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvem er det mest synd for de gamle eller personalet?

Af Fritz Reuther (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og Social- og seniorudvalget:

Efter at Kommunalbestyrelsen den 23. marts på et lukket møde fik forelagt resultatet af den af kommunen iværksatte undersøgelse af det tragiske dødsfald på Breelteparken, har administrationens pressemeddelelse på en klar og loyal måde skåret følgende ud i pap:

Der har været for lidt personale og de der var har ikke været oplært til håndtering af farlig medicin.

Ledelsen har ikke fulgt de krav om dobbelt kontrol ved brug af farlig medicin, som embedslægen et par år før havde indskærpet.

Kommunen glemte at advare Breelteparken mod den farlige gigtmedicin, da man i efteråret 2017 sendte advarsler ud til de 3 kommunale plejehjem.

Rapporten bærer præg af, at formålet med undersøgelsen ikke var at fastlægge, hvem der var ansvarlig for dødsfaldet, men blot at blive klogere på, hvorledes man fremover kunne undgå lignende medicineringsfejl

Kommunalbestyrelsen har besluttet at afvente, hvad Styrelsen for Patientsikkerhed når frem til, når man efter at have gennemgået rapporten kommer med en afgørelse, der plejer at være en kritik af personalets eller ledelsens håndtering af sagen.

Den tidligere socialdemokratiske borgmester i Fredensborg, som nu er medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm, har i et læserbrev fornylig belært Glen Madsen om, at resultatet til sin tid er givet på forhånd, idet konservative, radikale og socialdemokrater vil dømme bolden ude.

I betragtning af at vi formentlig er temmelig mange, som kan se, at ansvaret for denne tragiske sag påhviler de politikere, som de sidste 4 år har nedskåret udgifterne til ældreplejen i Hørsholm til et uforsvarligt niveau, som har placeret kommunen som den dårligste for de +80 årige i Danmark, virker det besynderligt, hvis den nuværende Kommunalbestyrelse skal frikende de bestyrelsesmedlemmer, som er gengangere fra det forrige byråd, idet ”synderne” må være temmelig inhabile.

Publiceret: 14. April 2018 07:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt