Glen Madsen, byrådsmedlem for DF i Hørsholm.
Glen Madsen, byrådsmedlem for DF i Hørsholm.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvor mange flere ældre skal unødigt dø?

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

For præcis tre år siden havde vi en ældre medborger (Steffen Krogh), der, grundet de skader han havde pådraget sig efter at have ligget uopdaget på sit toiletgulv hen over en weekend, afgik ved døden.

Og nu er en ældre dame på Breelteparken også afgået ved døden efter en markant fejlmedicinering (overdosis) af medicin.

Det er (ja, undskyld jeg bander) f….. ikke en værdig behandling, pleje og omsorg af vores ældre medborgere – tværtimod!

Det er en skandale, og vi kan på ingen måde være det bekendt. Hverken overfor de ældre, vi burde passe på, eller overfor deres pårørende, der tror, at deres familiemedlemmer er i trygge hænder.

I Hørsholm har vi, på trods af en væsentlig stigning i antallet af ældre, over lang tid skåret i midlerne på ældreområdet. Og samtidig har vi de senere år ladet hånt om at benytte det fulde beløb af værdighedspuljen til en mere værdig behandling til de af vores ældre medborgere med størst behov herfor. Øremærkede midler er kun i mindre grad blevet anvendt til den ekstraordinære indsats, de var tiltænkt.

I den henseende vil jeg slå helt fast, at eksempelvis Musikalsk Potpourri under ingen omstændigheder er tiltag, der i Dansk Folkepartis øjne skal finansieres af de midler, der fra folketinget er afsat til ekstra varme hænder.

I Dansk Folkeparti har vi intet imod kultur og underholdning, og slet ikke af den slags, der retter sig mod vores ældre medborgere. Det må og skal bare være en opgave indenfor Sport, fritid- og kulturudvalgets ressortområde, så der ikke misbruges midler fra pleje og omsorgsområdet.

Med to dødsfald på tre år står det lysende klart, at noget skal gøres anderledes. Vi kan ikke blive ved med at behandle vores ældre og deres pårørende på denne måde.

I Dansk Folkeparti mener vi, at de 6,6 millioner kroner Hørsholm årligt modtager fra værdighedspuljen og de 3,2 millioner kommunen årligt modtager via finansloven til flere varme hænder, skal bruges efter intentionen.

Det bliver et slagsmål med flere af de øvrige partier, der hellere retter deres fokus mod dem, der uden besvær kan komme i stemmeboksen mange år ud i fremtiden, men den kamp tager vi i Dansk Folkeparti gerne.

Vores ældre medborgere – dem, der har lagt verdens bedste land for vores fødder, er hjerteblod for os.

Publiceret: 26. Februar 2018 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet