Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommuerne må betale ekstra for at undgå nedskæringer i bustrafikken

Af Arne Lund, Langebjergvej 260A, Humlebæk:

Fint nok, at et enigt Fredensborg byråd protesterer overfor Region Hovedstadens planer om at afkorte 150S ved Gl. Holte, og ikke lade den fortsætte til Kokkedal Station, som i dag. En protest er dog ikke tilstrækkeligt, der skal også kolde kontanter til.

For hvis ikke regionen beskærer 150S, så går det bare ud over andre busliner, og det er vel ikke meningen? Planlægning af bustrafikken er et 0-sumsspil hvor øvelsen består i, at rokere rundt på de forhåndenværende ressourcer. Skal der anvendes flere midler på busserne, så skal disse komme fra stat og/eller kommuner eftersom regionen desværre ikke må udskrive egne skatter.

Der er imidlertid noget uldent ved regionens påstand om, at man er nødt til at skære ned på bus-trafikken, for at få råd til at anlægge letbanen. I referat fra rådsmødet 30. januar hedder det bl.a., "at de indkomne tilbud holder sig inden for det afsatte budget…ikke medfører ændringer i de allerede aftalte indskud/betalinger…til letbanen".

Det må så være drift og vedligehold af letbanen, der sprænger budgettet. Med den berettigede forventning om markant flere passagerer og øgede indtægter, skulle der så ikke være dækning nok til at klare de øgede udgifter?

Lykkes det at bevare 150S' linieføring, er det ikke sidste gang, der kommer forslag om nedskær-inger i bustrafikken. Den slags kommer hyppigt, og hver gang budgetterne ikke holder.

Sådan må det nødvendigvis være, når partierne opstiller kandidater til regionsrådet, der ikke har nogen særlig interesse i at fremme den kollektive trafik, og som fx Anne Ehrenrich fra Hørsholm kun interesserer sig for den kollektive trafik, der kører inden for egen kommunegrænse. Heller ikke hun forstår, at letbanen er til gavn for os alle i hele regionen, samt at der er passagerer fra det indre København, der tager med 150S når de skal til Hørsholm. Lidt større udsyn vil ikke skade, når man er valgt til at et have medansvar for den kollektive trafik.

Publiceret: 16. Februar 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet