Rungsted Strandvej efter stormen Bodil. Arkivfoto: Morten Timm
Rungsted Strandvej efter stormen Bodil. Arkivfoto: Morten Timm
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kystsikring kan blive Kommunalt uafhængigt af Kystdirektoratet

Af Karin Egede, Opnæsgård 35, Hørsholm:

Dejlig ved Borgermødet at erfare Hørsholm Kommune nu planlægger at bruge 9 millioner kroner på kystsikring med sandfodring et stort stykke fra Rungsted til Mikkelborg, ganske som jeg i sin tid foreslog, da der var tale om at bruge 12 millioner kroner.

Ved mødet stillede jeg spørgsmål til, om ikke man kunne lave fire til fem små bølgebrydere af store sten, som kan forhindre sandet i at blive skyllet væk helt så hurtigt.

'Svaret var, "at det må man ikke" ifølge Kystdirektoratet, men OBS: Har lige set ny TV-udsendelse med to politikere ved Vesterhavet hvoraf det fremgår, at Kystdirektoratet overvejer om det fremtidigt vil være helt op til kommunerne, selv at bestemme sig for hvilken kystsikring, man mener er bedst netop her/der!

Mange steder i verden ses sten som bølgebryder, der beskytter kysten rigtig godt. I Yorkshire, i det store England, har man for mange år siden på østvendte kyststrækninger lavet bølgebrydere af granit importeret fra vores lille solskinsø Bornholm. Tænk lige en ekstra gang over det.

Danmark kan fremtidigt måske importere granit fra Sverige, nu, hvor der ikke er mere granit fra Bornholm til det formål, ikke sandt? Tænk kreativt og konstruktivt.

Publiceret: 11. Marts 2018 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet