Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad os genopfinde Hørsholm

Af Ib Lunde Rasmussen, kandidat for Nye Borgerlige, Lange-Müllers Alle, Rungsted Kyst:

Der var engang, da kommuneskatten var Danmarks laveste og sammen med et enestående udbud af fritidsfaciliteter trak boligejere til fra nær og fjern.

Det er tiden til at få vores dejlige kommune tilbage i en førertrøje. Vi behøver ikke at få skatten sat ned til fordums 13,5 procent. Mindre kan gøre det.

Lad os starte med bare en halv procent det første år. Og så fortsætte i små skridt den rigtige vej.

Vi kunne starte med at undlade at bygge et nyt rådhus. Jeg forstår at begrundelsen er at det nuværende er for stort. Men så kunne man jo bare lukke en fløj.

Vi kunne overlade produktionen af offentlige serviceydelser til private men blot beholde beslutningerne og kontrollen med, hvad der tilbydes hos den relevante forvaltning. Og ikke noget med at indsætte politikere i bestyrelserne hos de udvalgte.

Det skal være optimal produktion til konkurrencedygtige priser så borgerne får noget for pengene og vi dermed får mulighed for at sætte skatten ned.

Og så skal det være borgerne der får det frie valg mellem hvilken producent de ønsker at bruge for den tildelte offentlige ydelse, hvor en sådan valgsituation er mulig. Det skal nok give anledning til debat.

Publiceret: 02. Maj 2017 14:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt