Jakob Nybo, nyvalgt for Liberal Alliance, var til sit første byrådsmøde mandag, hvor han indledte sit politiske virke med denne hyldest- og omtanke-tale.
Jakob Nybo, nyvalgt for Liberal Alliance, var til sit første byrådsmøde mandag, hvor han indledte sit politiske virke med denne hyldest- og omtanke-tale.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad os skabe et bedre Hørsholm og huske at arbejde for borgerne

Af Jakob Nybo (LA), nyvalgt medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse for Liberal Alliance:

Kære kollegaer, kommunalbestyrelsesmedlemmer, administration og borgere.

Tillykke til vi 19, som blev valgt ind i Hørsholm Kommunalbestyrelse for perioden 2018-2021.

Vi har nu fire år sammen med det formål at skabe et bedre Hørsholm til gavn for alle kommunens borgere.

Valgresultatet var et tydelig tegn på, at borgerne ønsker fornyelse og således er ti af os nye.

Jeg håber, at de gamle/gengangere også er klar til fornyelse - at bryde gamle normer og ikke vil sige 'sådan plejer vi at gøre'.

Repræsentation: Lad os huske på, at 41 kandidater ikke blev valgt ind, og flere partier ikke kom ind, så en del borgere er ikke repræsenteret her.

Min opfordring er, at vi i beslutningsprocesserne husker at inddrage borgerne på reel vis, og jeg glædeligt forstår, at alle er med på borger- og dialogmøder.

Demokrati betyder på græsk 'folkets herredømme'. Vi er repræsentanterne for folket i Hørsholm, så der påhviler os et stor ansvar.

Demokrati betyder ikke flertalsstyre, som nogle fejlagtig tror. Demokratiet, -processen og -beslutninger skal også sikre mindretallets rettigheder.

I nogle demokratier oplever man, at flertallet tyranniserer mindretallet, men det kan jeg ikke forstille mig bliver et problem her.

Forskellighed: Vi/politikere som borgerne er heldigvis forskellige som personer med forskellige holdninger og fra forskellige partier.

Min opfordring er, at vi favner og respekterer hinanden. Forskellighed og diversitet er med til give livet glæde for den enkelt borger. Forskellighed er ikke at være mærkelig eller besværlig men derimod menneskelig og farveri.

Nu i gang: Det er skønt endelig at komme i gang med arbejdet. Jeg glæder mig til et godt og respektfuldt samarbejde med jer.

Lad os huske at arbejde for kommunens borgere - om de er repræsenteret eller ej, om de er i mindretal eller bare forskellige.

Publiceret: 30. Januar 2018 13:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt