Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad politiet undersøge dødsfald på Brelteparken

Af Fritz Reuther (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og Social- og seniorudvalget:

I Frederiksborg Amtsavis 10/3 er der et helsides indlæg fra Thorkild Gruelund, der som formand for bestyrelsen for Breelteparken og i sin egenskab af formand for Social-og seniorudvalget føler sig kaldet til at berolige plejehjemmets personale, beboere og avisens læsere med, at der nu ansættes et ekstra par ”varme hænder” på plejehjemmet, og at man blot skal afvente den 23/3, hvor kommunen vil fremlægge resultatet af en ”kerneårsagsanalyse”.

Dette begreb er formentlig hjemmelavet, jeg har i hvert fald aldrig hørt om det før. Der er lagt op til, at ingen formentlig kan gøre for, at den 90-årige blev medicineret forkert og at det ikke er givet, at hun er død på grund af fejlmedicineringen og Gruelund syntes, at andre ikke skal blande sig i den kommunale undersøgelse, og slet ikke Glen Madsen.

Sidstnævnte, som er nyvalgt til kommunalbestyrelsen og er medlem af Social- og seniorudvalget, har arbejdet i Forsvaret i 10 år bl.a. som militærpolitimand, må betragtes som professionel undersøger og har brugt mange timer med at få aktindsigt i, hvilke regler der gælder for tilsynet med patientsikkerhed.

GM har fundet ud af, at der fra den dag, hvor man opdagede, at der var sket fejlmedicinering, gik 3 døgn før beboeren blev tilset af en læge, som omgående indlagde hende på et hospital. Dette vil sige, at uanset om nogen er skyldig i dødsfaldet, er der ”en systemfejl”, når der er reageret for langsomt, inden lægen tilkaldes; og efter min mening, er det ikke korrekt at kommunen undersøger sagen, men bør overlade dette til politiet.

Det er ikke rimeligt, at Gruelund i sin egenskab af udvalgsformand og dermed kommunens tilsynsførende med Breelteparken, hvor han også er formand, bestemmer, at en hjemmelavet kommunal undersøgelse skal redde kastanjerne ud af ilden.

Fritz Reuther (V). Foto: Morten Timm
Fritz Reuther (V). Foto: Morten Timm
Publiceret: 12. Marts 2018 10:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Bøger
Forsiden netop nu