Kommunalvalg 2017
Per V. Rasmussen, konservativ kandidat i Hørsholm.
Per V. Rasmussen, konservativ kandidat i Hørsholm.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Luk Udrejsecenter Sjælsmark og skab nyt erhvervsområde

Af Per V. Rasmussen (K), kandidat til kommunalbestyrelsen for Konservative, Ved Stampedammen 50, Hørsholm:

I Danmark er der to udrejsecentre; Sjælsmark Kaserne til 700 flygtninge samt Kærshovedgård ved Ikast til 600 flygtning. I alt har vi i Danmark plads til 1.300 afviste eller udviste asylansøgere.

Indenfor en radius på mindre end 2 km har Hørsholms nærområde to asylcentre; Udrejsecenter Sjælsmark samt Center Sandholm, samlet kapacitet op til 1.300 asylansøgere.

Det kan ikke være rimeligt for et nærområde, at det skal løfte så mange flygtninge, og det er bestemt heller godt, at der ligger to asylcentre så tæt på hinanden.

Da Udrejsecenter Sjælsmark blev taget i brug februar 2015, var der 21.316 asylansøgere i Danmark. 2016 blev det reduceret til 6.266 asylansøgere. De første otte måneder af 2017 har 2.254 søgt om asyl mod 5.012 samme periode året før. En stor reduktion og det laveste antal i 6 år, takket være regeringens asylstramninger.

Efter den store reduktion de sidste to år, bør der ikke være behov for to asyludrejsecentre med en samlet kapacitet på 1.300 afviste og udviste asylansøgere. Derfor skal Udrejsecenter Sjælsmark lukkes. Et næsten tomt og spøgelsesagtigt udrejsecenter kan umuligt være rentabelt at drive, og er ikke værdigt for de personer der skal opholde sig der.

Hørsholm skal blive ved med at være en attraktiv by, en by i udvikling. Det er ikke nok, at vi har grønne områder, kultur, foreningsliv, idrætsmuligheder, et spændende butiks- og fritidsliv samt attraktive boliger. Vi har søgt muligheder for udvikling af vores erhvervsliv, og her er en mulighed for at udbygge vores erhvervsområde. Områdets størrelse og tilkørselsforhold passer perfekt.

Der skal startes en dialog med Regeringen og Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, så Udrejsecenteret Sjælsmark kan lukkes. De sidste få afviste asylansøgere flyttes til Kærshovedgård, hvis ikke de kan sendes hjem til deres oprindelige lande. Private investorer i samarbejde med Hørsholm kommune skal overtage Sjælsmark Kaserne og området skal udvikles til Hørsholms nye erhvervsområde, med et innovationscenter og faciliteter for start-ups.

Det nye erhvervsområde for Hørsholm vil være med til at tiltrække flere nye virksomheder og lokale arbejdspladser. Derved tiltrække flere nye skatteborgere. En positiv udvikling af vores kommune.

Publiceret: 28. September 2017 17:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt