Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Måske skal I bare vænne jer til en ny virkelighed

Af Jakob Nybo (LA), Ann Lindhardt (V) og Glen Madsen (DF), medlemmer af kommunalbestyrelsen:

Svar til Nadja Hageskovs debatindlæg 24.marts på ugebladet.dk:

Ja DF, LA og V vil gerne samarbejde samt have retvisende regnskaber, ordentlighed og gennemsigtighed.

Vi vil meget gerne samarbejde med alle partier, og vi synes, at der i udvalgene og kommunalbestyrelsen oftest er et udmærket samarbejde om mange emner og sager.

Når DF, LA og V, så er uenige og har en anden mening, er ikke det samme som manglende samarbejde. Vi er bare uenige om netop dette emne.

Forskelligheden er en væsentlig årsagen til, at vi har stillet op og er blevet valgt for forskellige partier. Fremadrettet foreslår vi, at alle 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer

bliver bedre til at spørge ind til bagvedliggende motiver, ønsker at forstå hinanden og så respekterer forskellighed og uenighed.

Måske skal S, R og S bare vænne sig til en ny virkelighed, og at arbejdshandskerne er kommet på til gavn for byens borgere. Vi er klar til og vil gøre vor bedste til et frugtbart samarbejde og tango med kærlige arbejdshandsker samt respekt for forskellighed de næste små 4 år.

Er I klar?

LA og V valgte at stemme imod regnskabet for Sport-, Fritid- og Kultur-udvalgets område onsdag 21. marts, da der manglede væsentlig information om biografen. Tallene i regnskabet, er vi overbevist om er rigtig lagt sammen, men den verserende sag i Ankestyrelsen om biografen nævnes slet ikke i biografens regnskab. Ankestyrelsens afgørelse kan nemlig ændre på fordelingen af udgifterne mellem biografen og Trommen, og således er regnskabet ikke helt så faktuelt, som nogen kunne ønske sig. Der er elementer af risiko og vurdering, hvilket skal være oplyst og være gennemsigtig.

Pengene er brugt i 2017 set fra en samlet kommunekasses perspektiv, men regnskabs- og beslutningsmæssig har det betydning til hvilke aktiviteter. Et samlet overblik og forståelse for biografens økonomi har det endnu ikke været muligt at få, men vi vil fortsat forsøge.

Vi vil gerne et sprudlende sport-, fritid- og kultur-liv, men de politiske beslutninger skal træffes på et retvisende og gennemsigt grundlag. Vi politikere skal ikke kun bruge borgernes

penge - vi skal også passe godt på dem - og gerne lige så fornuftigt som det var vor egne.

Publiceret: 27. Marts 2018 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt