Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mundkurv og omskrivninger – nej tak

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

Kære Svend Erik Christiansen (S), Thorkild Gruelund (K) og Ugebladet.

Jeg har noget på hjertet til jer alle. Derfor denne noget brede indledning.

Jeg starter med det sidste: Ugebladet. Ved flere lejligheder, og senest med mit sidste læserbrev, har I ændret overskriften. Jeg er af jer blevet forklaret, at det er I i jeres gode ret til. Jeg synes dog, at det er noget en redaktion skal holde sig fra, idet det for læseren fremstår som værende skribentens overskrift.

Hvis og såfremt det af redaktionen alligevel findes 'nødvendigt' at lave en mere fængende overskrift, så skal det naturligvis fremgå, så læseren ikke er i tvivl om, at det ikke er læserbrevsskribentens egen.

Videre til Svend Erik Christiansen. I dit indlæg fremgår det med al tydelighed, at Socialdemokratiet ikke mener, der er et ledelses- og bestyrelsesmæssigt ansvar at stille. Det er naturligvis en helt legitim holdning, om end den, hvis man har orket at sætte sig ind i bare det, vi i kommunalbestyrelsen har fået tilsendt af materiale i sagen, forekommer fuldstændig absurd og uforståelig.

I Dansk Folkeparti er vi på borgenes og personalets side og deraf i denne sag åbenlyst af den modsatte opfattelse end Socialdemokratiet, og det er vigtigt at formidle forskellen i holdninger ud til borgerne, så de kan træffe deres valg på et så oplyst grundlag som muligt. Sådan skal det være i et demokrati.

Og så til dig Thorkild… Du har helt ret i, at personalesager ikke skal diskuteres i avisen. Det er jeg helt enig i, og af den årsag har jeg heller ikke på noget tidspunkt været efter personalet. Ej heller selvom du gentagne gange – vel sagtens for at dreje fokus væk fra eget ansvar – har forsøgt at tegne det billede.

Styrelsen for Patientsikkerhed kigger i forbindelse med deres igangværende undersøgelse ikke på et bagudrettet ansvar. Deraf, og i særdeleshed i forlængelse af hvordan bestyrelsen på Breelteparken allerede har frikendt ledelsen (og dermed også sig selv) for ansvar, er det en pligt for Dansk Folkeparti at råbe vagt i gevær. Kerneårsagsanalysen og redegørelsen slår med syvtommersøm fast, at patientsikkerheden på Breelteparken ikke har været af den nødvendige kvalitet.

Det kan ikke være andre end bestyrelsens og ledelsens ansvar, og det uanset hvor stærkt man så ellers prøver at løbe væk fra det…

Svar fra redaktionen:

Ja, Glen Madsen, vi laver overskrifter til det redaktionelle indhold i Ugebladet. Debatindlæg er redaktionelt indhold. Vi her på redaktionen afgør helt suverænt, hvordan en overskrift skal være. Så det må du vænne dig til og lære at leve med.

Vi er til gengæld meget opmærksomme på, at en overskrift skal være dækkende for indholdet, selv om den også gerne må være skarp og sætte tingene på spidsen.

Hvis det nu i dit tilfælde var sådan, at der ikke var dækning for overskriften i indlægget, ville jeg forstå din reaktion. Men overskriftens tekst er faktisk hentet fra dine egne formuleringer i teksten. Og dem så vi så - i modsætning til dig - et overskrifts-potentiale i.

Mange hilsner

Fred Jacobsen, redaktør

Publiceret: 11. April 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet