Hvor står du, borgmester, i spørgsmålet om navneskift på Kokkedal Station. Foto: Fred Jacobsen
Hvor står du, borgmester, i spørgsmålet om navneskift på Kokkedal Station. Foto: Fred Jacobsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Navneskifte? - Nu må chefen på banen

Af Frits Henriksen, Fasanvænget 415, Kokkedal:

Kære Morten Slotved, Borgmester i Hørsholm Kommune

Det er på tide du fortæller, hvor du står i sagen om forslaget om at omdøbe Kokkedal Station til Hørsholm Station. Vi må vide om det er værd at bruge mere tid på.

Er det en 'prøveballon' fra din 'løjtnant', Thorkild Gruelund (TG), eller skal forslaget tages alvorligt med dig som ankermand?

TG's indlæg er angiveligt skrevet på den konservative gruppes vegne, så det er vel rimeligt, at bede om din stillingtagen til følgende:

1) TG's grundlæggende forudsætning om at Kokkedal-navnet betyder at stationen ligger i 'Ingenmandsland', en tilstand, der åbenbart 'nødvendigvis' må ændres.

2) Den historiske kendsgerning, at det eksisterende navn er navnet på det område stationen ligger i og som Hørsholm Kommune tidligere har anvendt i rigt mål (jf. Storgaard). Det kan tilføjes, at da HK udskrev licitation på bygningen af Louiselund, betegnedes placeringen som “Kokkedal Vest”. Den stolte politiske bagmand for byggeriet, var såmænd, TG.

3) Det at Hørsholm-navnet (indenfor kommunen), ellers altid er knyttet til et helt andet område, nemlig (lands-)byen omkring Hirschholm Slot, jf. Hørsholm skole, hovedgade, kirke, midtpunkt, bibliotek og det tidligere rådhus. Og hvor er det, at det nye rådhus skal placeres? Er navneændringen udtryk for en ny praksis?

4) Hvis ja, foreslår jeg at omdøbe Rungsted Station til Hørsholm Station. Opfylder TG's ønske om at brande Hørsholm-navnet uden at genere en række Kokkedal borgere, uanset kommunalt tilhørsforhold. Så vedrører sagen udelukkende Hørsholmere. Eller det er måske netop der, hunden ligger begravet?

5) Vil du inddrage Fredensborg Kommune og dermed den største del af stationens brugere, i sagen, eller er det - som TG og Jan Klit synes at mene - udelukkende et spørgsmål for Hørsholm kommunalbestyrelse?

6) Din forklaring på hvorfor de nye boliger på hospitalsområdet (jf. TG) bliver mere attraktive, hvis navneændringen gennemføres? Beliggenhed, station og alt andet vil være uændret. Selv om TG ikke har fordomme om Kokkedal-navnet, mener han åbenbart, at potentielle købere har det.

7) Eller vil netop den ændring TG forudser/håber på, indtræffe? At Hørsholm Kommunalbestyrelse “næppe” kan leve med de eksisterende tilstande, hvis navnet er “Hørsholm”. Så vil der (endelig) ske noget og politiet vil åbenbart også blive aktiveret: “Så ville der blive hyret vagter, som kunne tilkalde politiet omgående” (Ugebladet 10. april). En 180 grader vending i interesse og prioritering? Eller er det TG's kolleger - dog ikke K-gruppen - der skal aktiveres?

Min opfordring er: Afslut nu den her let forsinkede aprilsnar og kom igang med, i samarbejde med Fredensborg Kommune, at få gjort noget mere ved integrationsproblemerne generelt og problemerne omkring Kokkedal Station i særdeleshed.

Viljen er der vel? Også uden et navneskifte.

PS. Hvis I insisterer, anbefaler jeg, at I sender andragenet til Banedanmark, da TG's anbefaling af DSB er ligeså tvivlsom som selve forslaget.

Publiceret: 26. April 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt