Alexander Sennels, Hørsholm, advarer mod ny strejke og lockout.
Alexander Sennels, Hørsholm, advarer mod ny strejke og lockout.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nej tak til (endnu) en strejke

Af Alexander Sennels, Stakkeledet 59, Hørsholm:

Vi står lige på tærsklen til en strejke fra de offentlige lønmodtagere. Hvis parterne ikke når til enighed, kan det ende ligesom i 2013 med et lovindgreb fra regeringen.

Jeg husker selv lærerkonflikten i 2013 og hvor irriterende jeg, og sikkert mange andre skoleelever, syntes det var, at vi ikke kunne komme i skole.

Lærerkonflikten i 2013 betød, at over en halv million elever ikke kunne komme i skole, og på de bare 25 dage lockouten varede, mistede danske skoleelever over 2 millioner undervisningstimer. Særligt i 8. og 9. klasse, som jeg går i, er det meget vigtigt, at vi ikke mister for meget undervisning. Derfor håber jeg ikke, at det sker igen.

I et velfungerende demokrati som Danmark, hvor vi er kendt for vores særlige arbejdsmarkedsmodel, kan man ikke acceptere, at det ender i storkonflikt hvert fjerde år. Så må man ty til andre metoder.

Jeg håber bare ikke det bliver en gentagelse af lærerlockouten i 2013.

Jeg synes nogle gange, at det ligner en børnehave. Det værste billede, der kommer op på min nethinde, er fra 2013, hvor Anders Bondo, formand for Danmarks Lærerforening, og Michael Ziegler, formand for Kommunernes Landsforening, ikke engang kunne sidde i samme rum og tale sammen som almindelige voksne.

I Danmark har vi et af de bedste uddannelsessystemer i verden. Det skal vi være stolte af. Men det kan ikke nytte noget, at det hvert fjerde år bliver sat over styr, fordi parterne ikke kan nå til enighed.

Det er ikke fair over for mine kammerater og mig, at vores lærere hvert fjerde år enten bliver lockoutet eller strejker. Derfor er det vigtigt, at parterne bag overenskomstforhandlingerne finder en løsning, så elever over hele landet ikke igen skal stå uden mulighed for at komme i skole.

Publiceret: 01. Marts 2018 14:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet