Modelfoto
Modelfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Oh, danske delikatesser

Af Brita Bastogi, Breelteparken 203, Hørsholm:

For nogle uger siden bragte Ugebladet et nummer helliget mad. Især forslaget med confiteret and med syltet kvæde fangede min opmærksomhed, fordi syltet kvæde er totalt forsvundet fra butikkerne her i Hørsholm. Det er jo ellers en af de gode, gamle danske delikatesser.

I Sønderjylland har syltede kvæder og syltede grønne tomater altid været faste tilbehør til gåsen. Til jul var jeg gennem samtlige butikker her, for at prøve at finde disse herligheder, men måtte nøjes med kvædemarmelade - og grønne tomater, der viste sig at være sure.

Når vi nu er så optaget af, at alt det danske, var det så ikke også en god ide at holde fast i de kvalitative danske ting?

Måske Hørsholm Kommune kunne sørge for at plante kvæder og grønne tomater i Arboretet, og så meddele os (selvfølgelig gennem Ugebladet), når de var færdige til plukning. Mod betaling, selvfølgelig.

Eller de forskellige gartnerier kunne gøre det. Når butikkerne ikke har lyst til at sørge for disse specialiteter, ja, så må vi jo selv i gang med at sylte igen.

Publiceret: 27. Marts 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt