Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Prøver de konservative at skille sig af med Gruelund?

Af Henrik Moltke, Lars Nielsens Vej 7, 2970 Hørsholm:

Var det en forsinket aprilsnar, eller prøver de Konservative at skille sig af med Thorkild Gruelund ved at sende ham i byen med et helt igennem dårligt begrundet forslag om at omdøbe Kokkedal station til Hørsholm station?

Ifølge Gruelund har stationen det 'problem', at den ikke rigtigt opfattes som Hørsholm, selv om den ligger i Hørsholm kommune og har Hørsholm postnummer. Ej heller opfattes stedet som Kokkedal, da hele Kokkedal boligområde ligger i Fredensborg kommune. Han glemmer at nævne, at boligområdet har postnummer Kokkedal. Mon ikke passagererne bruger stationen uanset, hvad den hedder, hvis det er mest praktisk?

Og hvad med Rungsted Kyst station? Burde den ikke snarere omdøbes til Hørsholm, da den udelukkende betjener rejsende til eller fra Hørsholm kommune? Nej, vel.

Ifølge Gruelund ligger Kokkedal station i et 'uheldigt ingenmandsland' mellem Kokkedal og Hørsholm. Hvad skulle det hjælpe at kalde den Hørsholm? Den ligger stadig mellem Kokkedal og Hørsholm.

Og så kommer slagargumentet, nemlig byggeriet på sygehusgrunden. Hørsholm skal være kendt og tillokkende for nye borgere – underforstået: det bliver området ikke, hvis de nye beboere skal tage toget fra Kokkedal i stedet for Hørsholm station? Gruelund kan da ikke for alvor mene, at et nyt navn til stationen gør Hørsholm mere kendt eller tillokkende. Og er der behov for det?

Sygehusgrunden ligger, hvor den ligger, nemlig i Usserød. Den bliver ikke opfattet som mere central af, at Kokkedal station skifter navn til Hørsholm!

Endelig anfører Gruelund, at 'vi' (de konservative?) har en lille bagtanke med forslaget, nemlig at et større kommunalt 'ejerskab' til den lokale station vil anspore til at hyre vagter, som omgående kan tilkalde politi, når der er ballade. Men hvis der er behov for det, kan man da bare gøre det, uanset, hvad stationen hedder.

Helt ærligt: Kan man ikke finde på noget mere seriøst at bruge kræfterne på?

Publiceret: 27. April 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere