Kommunalvalg 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Reuther, jeg bliver inspireret af dine ’tæsk’

Af Thorkild Gruelund (K), formand for Social- og seniorudvalget:

Kære Fritz Reuther

Det er bragende godt, at vi i Hørsholm har friske seniorer som dig. Det kan da kun glæde en seniorudvalgsformand som mig. Så giver du os politikere nogle ”tæsk” her i avisen. Det lever jeg fint med. Og bliver da også inspireret af det!

Lad mig slå fast, alt her i livet kan gøres bedre - også de ældres vilkår i Hørsholm.

Fritz Reuther, du bedømmer forholdene ud fra nogle statistikker og økonomioversigter. Jeg bedømmer de ældres vilkår i vor kommune ud fra virkeligheden.

Ganske nyligt har vi foretaget en analyse af den oplevede service i vores hjemmepleje og på vore plejehjem.

Vi scorede højt i bedømmelsen af den personlige pleje. Vi scorede højt i bedømmelsen af vore medarbejdere i området.

Vi scorede dårligt i borgernes bedømmelse af det visiterede rengøringsniveau. Meget forståeligt, det er også her, vi har sparet over tid.

Det er en prioritering, som jeg gerne står ”på mål for”. Jeg afskyr at spare på området for svage ældre mennesker. Men, hvis jeg skal spare, så foretrækker jeg at spare på rengøring frem for personlig pleje.

Du efterlyser flere ældre til at stille op til kommunalbestyrelsen. Lige nu er vi i den siddende kommunalbestyrelse 7 medlemmer i alderen 60-80 år. Jeg er sikker på, at der til det kommende valg bliver mange gode bud på 60+, du kan stemme på.

Retfærdigvis må jeg sige, at jeg har oplevet flere, som langt fra selv er i målgruppen over tres, men som har en særdeles fin og forstående holdning til ældreområdet.

Du omtaler i dit læserindlæg, at den kommunale administration har 1.500 medarbejdere. Det tal er helt ”ude i hampen”. På rådhuset sidder der ca. 60 medarbejdere, som ikke er i reel borgerkontakt f.eks. personale-og lønafdelingen, jurister etc. De øvrige mange medarbejdere, du omtaler, er lærere, social- & sundheds personale, vejarbejdere, sagsbehandlere i socialforvaltningen, ingeniører etc.

Til slut må jeg bede dig en gang til at læse mit brev til ældreminister Thyra Frank. Rigtig mange borgere - på tværs af politiske holdninger, har over for mig rost brevets tankegang og indhold.

Fritz Reuther, du bekræfter, hvad jeg ofte oplever.

De borgere, uanset alder, som er friske og rørige, er meget skeptiske overfor vores håndtering af svage mennesker i kommunen. De borgere, som er i det, på baggrund af deres egen situation eller en pårørende, omtaler som oftest vores hjemmepleje og vore plejehjem meget rosende.

Publiceret: 12. Juli 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt