Kommunalvalg 2017
Der er mange eksemplar på valgplakater, der hænger for lavt - og umiddelbart er der  et parti, der går fri. Foto: Fred Jacobsen
Der er mange eksemplar på valgplakater, der hænger for lavt - og umiddelbart er der et parti, der går fri. Foto: Fred Jacobsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skammeligt at partier bryder regler for valgplakater?

Af Camilla Tidemand-Lichtenberg, Kløvervang 11, Hørsholm:

Kære politikere i Hørsholm.

Valget blev fløjtet i gang, og nu er Hørsholm Kommune overdænget med valgplakater alle mulige og nærmest umulige steder.

Ikke alene kan man stille spørgsmålet ved det miljømæssige at producere så mange plastikskilte, der højest sandsynligt ender på forbrændingsanlægget, når valget er overstået, men man kan også spørge, hvordan politikernes tilgang til regler er i forbindelse med opsætningen af plakaterne?

Regler er åbenbart til for at brydes.

Der eksisterer nemlig regler, der beskriver hvor lavt, man må sætte sine plakater og hvordan de IKKE må genere udsynet til trafikvæsentlige installationer.

Så hvad er det, der sker, når politikere skal have deres billeder op i bybilledet? Det ser ud til, at man glemmer alt om regler og hensyntagen.

En af reglerne er, at man IKKE må sætte en valgplakat lavere end 2,3 m direkte over fortov eller cykelsti målt fra nederste kant af valgplakaten.

Det er da i hvert fald ikke overholdt mange steder og det er ikke fordi plakaterne er rutsjet ned. De er sat op i den lave højde.

Irriteret over denne manglende overholdelse af reglerne, tog jeg kontakt til de kære kandidater fra de konservative, der stod på Apotekertorvet i lørdags. (Nu er det også de konservative plakater, der fylder mest i gadebilledet).

Konfronteret med spørgsmålet, om de ikke syntes, at de skulle overholde reglerne ift plakatopsættelsen, var svaret: "Der er for få lygtepæle i Hørsholm."

OK, så det må jo give ret til at glemme alt om regler. Jeg er målløs.

En anden kommentar var: "Bare rolig de er væk den 29. november."

Jeg kan faktisk ikke se det sjove i disse svar, men blot en ligegyldighed og det er skammeligt.

Jeg vil foreslå vores lokalpolitikere at følge Fanøs eksempel og lave en aftale om overhovedet ikke at sætte nogle plakater op. Det ville pynte så gevaldigt og spare miljøet for en masse.

Så behøvede vi heller ikke at diskutere, om plakaterne sad for lavt eller generede.

Hvis vores kandidater vil profilere sig, så er det bedste at møde borgerne til valgarrangementer, i gadebilledet og give deres meninger til kende i vores lokalavis.

God valgkamp!

Publiceret: 07. November 2017 18:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt