Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Spar ikke på nyt hospitalskøkken

Af Finn Rolf Jacobsen og Niels Møller, på vegne af Hørsholm Seniorråd:

Skal patienter på det kommende storhospital i Nordsjælland udsættes for forsøgskøkkener?

Hørsholm Seniorråd ønsker at være aktiv med hensyn til bygningen af det nye storhospital i Hillerød.

Det nye hospital ved Hillerød er allerede under byggeriet for alvor blevet ramt af sparekniven. For at holde budgettet på 4,2 mia kr beskæres hospitalet med 92 sengepladser og 25 ekstra ambulatorierum, men vigtigst er at man vil spare produktionskøkken.

Vor ældre udgør i dag en stor del af patienter på et sygehus og vigtigheden af, at især den gruppe patienter får en tilrettelagt og sundhedsopbyggende kost. Tvivlen på, om det kan lykkes fra et modtagekøkken, hvor maden kommer udefra er stor.

Regionsråd Hovedstaden har et par gange henvendt sig til Sundhedsministeren K.E. selv med midler, for at undgå besparelsen på produktionskøkkenet.

Det har hidtil været forgæves, og vi - alle ældreråd/seniorråd i Nordsjælland fra Allerød, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Helsingør og Hørsholm har ligeledes henvendt os til begge ministre, som har med vores berøringsflade.

Vores intention er langsigtet, og Ældreministerens udspil med ½ milliard til kommunernes plejecentres køkkener virke som utopi.

Det er utroligt vigtigt, at ældre mennesker har lyst til at spise måltider, som er bygget op fra grunden for at opretholde et rimeligt helbred.

Vær med som borger i Nordsjælland til at støtte, at vi får et produktionskøkken på sygehuset.

Påvirk vore politikere i denne valgperiode både lokalt og på landsbasis. Det ville være skønt om der kunne opnås et sammenhængende patientforløb fra indlæggelse, sygeophold med god kostpleje indtil hjemsendelse.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret: 22. Marts 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere