Kommunalvalg 2017
Foto: MostPhotos.com
Foto: MostPhotos.com
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stop tyven – klip hækken!

Af Annette Wiencken (V), borgmesterkandidat,  Kristian N. Jensen (V) og Jørgen Eirfeldt (V), kandidater til kommunalbestyrelsen:

Borgmesteren udtaler i TV2 Lorry, at vi skal stoppe indbrudstyvene ved at klippe hækken og fortælle naboen, når vi ikke er hjemme.

Venstre mener, at der skal mere til. Indbrud i private hjem er en voldsom krænkelse, og det skal vi ikke finde os i.

Nabohjælp er godt og vigtigt for at reducere antallet af indbrud, men kommunen skal meget mere på banen for vi oplever et stort antal indbrud i Hørsholm – det skal vi ikke finde os i.

Vi skal have konkrete løsninger i forhold til at øge trafikken af politiet i Hørsholm – en borger udtalte, at det er lettere at møde Gud i gågaden end en politibil i Hørsholm. Det viser noget om udfordringen.

Politiet har meget at se til, men samtidig er danskernes tryghed i deres eget hjem helt afgørende for vores velfærd. Den kan vi ikke nedprioritere. Vi skal som kommune sætte SSP konsulenter mere i spil, vi skal have vagter tilkoblet, som kan øge trygheden for borgerne, vi skal have overvågning på stationerne, vi skal generelt mande op sikkerheden.

Og så skal vi lægge et gedigent pres på Folketinget og i særdeleshed vores justitsminister Søren Pape. Der skal kæmpes en meget hårdere kamp mod det overgreb, som et indbrud i private hjem er. At hæve straffen er en god idé, men da der ifølge forsiden af Berlingske onsdag den 15. november kun opklares 3 procent af indbruddene, så er det endnu vigtigere at få opklaringsprocenten op.

Publiceret: 18. November 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt