Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Syg borger får ikke lov at stemme

Af Birgitte Schaap, Vallerødvænge 7, Rungsted Kyst:

Sygdom kan ikke planlægges. Fredag 10. november henvendte jeg mig på Hørsholm Rådhus Borgerservice medbringende en fuldmagt fra et ældre familiemedlem. Grundet pludselig sygdom, kunne det forudses, at han ikke ville kunne møde personligt op og stemme til kommunevalget 21. november.

Tre lidet imødekommende ansatte fik mig hurtigt afvist, da man sandelig ikke kunne hente brevstemme til andre end sig selv, fuldmagt eller ej.

På mit spørgsmål om, hvorledes en syg og bevægelseshæmmet borger så kunne udnytte sin demokratiske ret til at afgive sin stemme, fik jeg besked om, at man kunne ansøge om et hjemmebesøg fra en kommunal ansat og i eget hjem afgive sin stemme. Det lød som fin service, så det ville jeg naturligvis, på mit familiemedlems vegne, ansøge om. Men næ nej, det skulle være gjort inden 9/11, kl. 12.00.

Så kære medborgere; pas på ikke at brække begge ben eller på anden vis blive syg mindre end 11 dage før et kommunevalg i Hørsholm – eller i så fald 'sørg for at planlægge' Jeres sygdom.

Publiceret: 18. November 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt