Thorkild Gruelund (K).
Thorkild Gruelund (K).
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tom, du har ret! Og du har ikke helt ret

Af Thorkild Gruelund (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og formand for Social- og seniorudvalget:

Kære Tom Mortensen.

Tak for din interesse for mit skriv her i Ugebladet. Du har ret! Og du har ikke helt ret i den påstand om det fjerde løfte.

Det er rigtigt, at vi konservative, særligt min kollega Kristin Arendt og mig selv, som sad i Miljø- & planlægningsudvalget i forrige valgperiode. Vi tog sammen initiativ til i 'Kommuneplan for 2018-21' at få indført, at i Folehavekvarteret skulle vi tillade maksimalt 1½ plan bebyggelse. Vi ønskede - også opfordret af rigtig mange borgere - at bevare kvarterets særpræg.

Årsagen til, at jeg ikke havde løftet om lokalplan i Folehavekvarteret med, som det fjerde løfte i min nytårshilsen, var, at det havde alle politiske partier ikke signaleret.

Tillad mig at mig at forklare.

Stramme lokalplaner er populært hos nogle borgere. Men helt sikkert mindre populært hos andre. Vi lever jo i en tid med stærke ønsker om høj grad af frihed til det enkelte menneske.

Lokalplaner er lovgivning, som indskrænker denne frihed. Vi politikere skal balancere mellem dette frihedsønske og ønsket om at bevare et særpræg for et boligkvarter.

I min hilsen beskrev jeg primært de tre ønsker, som jeg opfattede, alle politikere var enige om. Derfor tillader jeg mig at udtrykke, at du ikke har helt ret.

Jeg føler mig overbevist om, at min kollega Kristin Arendt, som ny formand for det politikske udvalg, i god dialog med interesserede borgere vil få vedtaget en tilfredsstillende lokalplan for netop Jeres boligområde.

Publiceret: 01. Februar 2018 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt