Modelfoto
Modelfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tre simple tiltag til beskyttelse mod tricktyveri

Af Anne Krogh, Kildegårdsvej 8 C, Hellerup:

Uge efter uge kan vi læse i Ugebladet, at der har været tricktyveri af forskellig slags i byen. Senest har en 91-årg kvinde modtaget et telefonopkald med påstand om, at barnebarnet var kommet til skade.

Der er nogle få tiltag, der kan sætte en stopper for nogle af disse oplevelser:

1) Få udeladt telefonnummer, således at det ikke oplyses på oplysningen, og således at adressen ikke oplyses til telefonnummeret. Du kan stadig vælge at have ”vist nummer”.

2) Få hemmelig folkeregisteradresse. Det ordnes ved personlig henvendelse i Borgerservice første gang. Derefter ved årlig opdatering ved brug af NemID eller ved henvendelse i Borgerservice igen.

Hemmelig folkeregisteradresse betyder, man ikke kan få din adresse oplyst via Borgerservice. Man kan ikke flytte din postadresse midlertidigt i forbindelse med ID tyveri. Det betyder også, at bestiller du tid hos en speciallæge, kan lægen ikke se din adresse på dit CPR-nr., den oplyser du selv, hvor relevant. Banken vil kontakte dig, de får melding om udeladelsen, og skal derfor sikre sig deres oplysninger er korrekte. Det virker!

På sigt betyder ovennævnte to tiltag, at du er sikret privatlivets fred i forhold til kombination af navn, adresse og telefonnr. Derved bliver du mindre sårbar i forhold til tricktyveri via telefon, ved evt. tyveri af Dankort osv.

3) Fjern koden på dine kreditkort. Den trecifrede kode på bagsiden af alle kort, der gør det muligt at misbruge kortet på nettet, den kan du skrabe af, lakere med klar lak og farve med en sort tusch. Jeg skjuler min kode i et fiktivt telefonnr. på en liste.

Tre simple tiltag, der giver en hel del sikkerhed.

Publiceret: 12. Maj 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt