Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Trygheden på Kokkedal Station bør håndteres omgående

Af Thorkild Gruelund (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Ja, men det har jo skabt en mægtig virak med vore tanker om forandring ved stationen.

Rigtig mange borgere fra Fredensborg Kommunes boligområde Kokkedal bebrejder mig, at vi taler Kokkedal ned. Intet ligger os mere fjernt!

Bysamfundene i Hørsholm og Kokkedal er over tid vokset sammen. Gode relationer på begge sider af kommunegrænsen er dagligdag for langt de fleste borgere i begge kommuner. For at understrege den påstand, brugte jeg netop udtrykket ”ingenmandsland” om stationen. Ganske rigtigt, som skarpsindige debattører nævner, i Hørsholm Kommune ligger også større områder, som vi kalder Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest.

Derfor absolut intet negativt om gode naboer.

Hvis der er udfordringer på et sted eller i et område, er det værste, som kan ske, at det er tabu at tale om. Hvis vi ikke åbent kan tale om udfordringerne i området omkring Kokkedal Station, så gør vi borgere på begge sider af kommunegrænsen en bjørnetjeneste.

Baggrunden for forslaget om navneskift er taget meget ud fra en ejendomsmægler tanke. Ved at være en destination vil der dagligt blive nævnt bynavnet Hørsholm et utal af gange i tog, busser, taxa etc. Stationen ligger uomtvisteligt i Hørsholm Kommune.

Egedal Station fik sit nye navn netop på den baggrund.

I Hørsholm står vi overfor flere større boligbyggerier f.eks. på hospitalsgrunden. Her vil det være en åbenlys fordel at kunne beskrive nærhed til Hørsholm Station i salgsprospekter.

Det har meget høj prioritet for os konservative i Hørsholm Kommunalbestyrelse at sikre en høj grad af tryghed på stationen. Alle brugere af stationen - uanset hvor det kommer fra - skal kunne færdes trygt og sikkert. Her kommer vi ikke uden om, at omdømmet nok er værre en realiteterne i politiets statistikker.

Men ”fru Fredensholm” bliver ikke gladere af, at vi henviser til politidirektørens statistikker. Her er det følelser og fornemmelser, som tæller. Vi skal gøre noget, som signalerer, at her er taget hånd om sikkerheden. Vi Konservative har foreslået vagter. Men andre initiativer er velkomne. Der er foreslået videoovervågning, kontakt til forældre, SSP etc. Enkelte initiativer er allerede i gang.

Politiet er desværre i manges opfattelse langt væk, hvilket giver lang tid, før de er fremme. Derfor er henvisning til politiet kun delvis tryghedsskabende.

Efter min opfattelse skal man skal turde som politiker! Man skal også kunne tænke anderledes som politiker.

Navneskiftet er et ”frø”, som er ”sået”.

Tryghedsfornemmelsen bør håndteres omgående!

Debatten foregår på Ugebladets Facebook-side. Klik blot på nedenstående link.

Publiceret: 26. April 2017 10:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt