Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm.
Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Usmagelig måde at skubbe ansvaret fra sig

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

Bestyrelsen og ledelsen på Breelteparken har åbenlyst ikke været deres opgave voksen og burde derfor tage det fulde ansvar.

Så kort kan det egentlig sammenfattes. Da både bestyrelsen og ledelsen, på trods af adskillige alvorlige vink med en vognstang, har fejlet i varigt at forbedre arbejdsgange og personaleforholdene tilstrækkeligt til, at plejecenteret over tid har kunnet gøre op med for længst identificerede fejlkilder på det patientsikkerhedsmæssige område.

Derfor er det også helt udenfor skiven, når ingen for alvor har magt til at placere et ansvar på Breelteparkens bestyrelse, og bestyrelsen (det hændte (og IKKE hændte) til trods) stadig har tillid til ledelsen.

Vupti – så fik den ene hånd vasket den anden…

Den udarbejdede kerneårsagsanalyse/redegørelse er ganske enkelt rystende læsning, og det er vanvittigt at tænke på omfanget af de proceduremæssige fejl og mangler, der på flere niveauer har været årsag til den 10 dage lange fejlmedicinering, som fandt sted her i februar på Breelteparken.

Men endnu mere vanvittigt er det at tænke på, hvordan identiske patientsikkerhedsmæssige brist allerede blev påtalt for tre år siden.

Man skulle mene, at der både for ledelsen og for bestyrelsens side har været tid nok til at implementere de nødvendige arbejdsgange eller til at råbe vagt i gevær. Men det har desværre vist sig ikke at være tilfældet. Og det på trods af en ledelses helt naturlige ansvar for driften og en bestyrelsesformand, der i forbindelse med den alvorlige fejlmedicinering i 2015 ellers beskrives som en person med et godt indblik i personalesituationen og de daglige procedurer.

Skal vi acceptere, at den ene hånd vasker den anden, samt at det er personalet på Breelteparken og på rådhuset, der bliver stillet til ansvar, får italesættelser og i sidste ende risikerer politianmeldelser, når det både på Breelteparken og på rådhuset er personer på et langt højere niveau, der ikke har levet op til deres ansvar?

I Dansk Folkeparti siger vi nej, og vi synes faktisk, det er en usmagelig måde at skubbe ansvaret fra sig på.

Publiceret: 06. April 2018 08:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt