Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Venstre i Hørsholm bærer stort ansvar for lukning af Jagt- og Skovbrugsmuseet

Af Kurt Erling Birk, Smidstruplund 3A, Vedbæk:

Jeg må rose redaktør Fred Jakobsen for hans klare analyse i lederen i Ugebladet 27. juni, at der er voldsom forskel på lands- og kommunalpolitik.

Men, Venstre i Hørsholm må altså påtage sig et stort ansvar for, at Jagt- og Skovbrugsmuseet er lukket definitivt.

Som det er Ugebladets læsere bekendt, lykkedes det mig i efteråret 2016 med hjælp fra en række borgere i og udenfor Hørsholm Kommune at få stillet kritiske spørgsmål ved Venstre regeringens og Bertel Haarders aldeles tåbelige beslutning om at lukke Jagt- og Skovbrugsmuseet.

Der blev skabt en betydelig mediedebat i de lokale medier, de landsdækkende medier og på TV2 – og politisk blev interessen så stor for at genåbne sagen i forhold til Venstre regeringen, at Martin Lidegaard fra de Radikale gik massivt ind i kampen for at redde Jagt – og Skovbrugsmuseet.

Snart efter gik Mette Abildgaard fra de Konservative og Pernille Schnoor fra Alternativet ind i kampen, og det lykkedes rent faktisk Martin Lidegaard at skaffe et flertal i Folketinget for at bevare Jagt- og Skovbrugsmuseet, men han stod i den absurde situation, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet tilsyneladende syntes, at sagen var for lille til, at de ville gå imod Venstre regeringens beslutning.

Desværre var Venstre i Hørsholm aldeles fraværende, da de to folketingspolitikere Martin Lidegaard og Mette Abildgaard kæmpede på Christiansborg for at bevare Jagt- og Skovbrugsmuseet.

Havde Venstre i Hørsholm hjulpet Martin Lidegaard og Mette Abildgaard med at få Venstre regeringen til at omgøre beslutningen om lukningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet, så havde der været et massivt flertal i Folketinget for at bevare museet i Hørsholm, og så havde det den dag i dag ligget i de smukke gamle domestik- og staldbygninger fra 1713.

Lukningen af museet er en politisk fadæse af dimensioner, et kæmpe for tab for lokalbefolkningen – og ikke mindst for alle de turister, som besøger lokalområdet i øjeblikket.

Det er klart, at Venstre i Hørsholm bærer et stort ansvar for lukningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet, da de til mit kundskab ikke støttede Martin Lidegaards og Mette Abildgaards kamp på Christiansborg – og prisen kommer Venstre til at betale ved det kommende kommunalvalg.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret: 30. Juni 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt