Kirsten Holmehøj, Ældre Sagen.
Kirsten Holmehøj, Ældre Sagen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi har behov for en pårørendevejleder i Hørsholm

Af Kirsten Holmehøj, Ældre Sagen, Hørsholm:

I Ældre Sagen i Hørsholm arbejder vi for, at alle mennesker skal have et godt og værdigt liv og ligesom mange andre kommuner i landet, har Hørsholm behov for en pårørendevejleder, og det er muligt nu at handle, for der er afsat midler på Finansloven til netop pårørendevejledere.

Vi er i Ældre Sagen blevet opmærksom på denne mangel i Hørsholm Kommune, da vi jævnligt bliver kontaktet af pårørende, hvorefter vi forsøger at guide disse personer til en kontaktperson.

En pårørendevejleder er en slags ambassadør for pårørende og skal arbejde for at hjælpe og vejlede. En pårørendevejleder skal tage udgangspunkt i den enkelte og sikre, at pårørende ikke pålægges opgaver, de ikke kan magte. Pårørendevejlederen skal være med til at anerkende de pårørende og gøre de store opgaver, de tager sig af synlige, og samtidig være kontaktled til kommunens øvrige tilbud og muligheder.

Ofte er opmærksomheden på den sygdomsramte, og det er let at glemme ens egne behov. At være pårørende til en kronisk syg kan være givende men også meget krævende. Derfor er det vigtigt, at vi også her i vores kommune har en pårørendevejleder.

Publiceret: 26. Januar 2018 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt