Niels Lundshøj (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og formand for Sundhedsudvalget. Til kommunalvalget er spidskandidat for Socialdemokratiet. Foto: Fred Jacobsen
Niels Lundshøj (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og formand for Sundhedsudvalget. Til kommunalvalget er spidskandidat for Socialdemokratiet. Foto: Fred Jacobsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi skal også være ambitiøse for vores daginstitutioner

Af Niels Lundshøj (S), formand for Sundhedsudvalget og spidskandidat for Socialdemokratiet:

BUPL's nyligt offentliggjorte undersøgelse viser, at Hørsholms pædagoger alt for ofte står alene med børnene i hverdagen. Det er en virkelighed, som vi skal tage meget alvorligt.

Hørsholm er på mange måder en ambitiøs kommune. Vi får snart selvkørende busser, vi er de første i landet til at afskaffe modtageklasser for flygtningebørn, vi har et fantastisk kulturcenter i Trommen med bl.a. biograf, og vi er i disse måneder ved at rulle en større mental sundhedspakke ud til kommunens borgere målrettet børn og unge - en pakke, jeg har stået i spidsen for, og som vi kan være meget stolte af.

Udviklingsmæssigt er vi på forkant. Men i ræset må vi ikke glemme den daglige drift.

Vi må ikke glemme, at en kommune også skal måle sig på hverdagen i daginstitutioner og på plejehjem. Og her er plads til forbedring. Selvom vores normeringer faktisk ikke er helt ringe i forhold til mange andre kommuner, bør vi da også på dette område have store ambitioner. Selvfølgelig skal vi have landets bedste daginstitutioner – vi har jo fantastiske skoler, så er det ikke snart børnenes tur?

Det kan lyde, som om jeg i valgkampens iver fuldstændig har glemt den økonomiske ansvarlighed. Men det har jeg ikke.

For det første har vi vores store projekt ”Velfærd frem for mursten”, som potentielt frigiver mange driftskroner. Pengene ruller ikke ind på kontoen over natten, det ved jeg godt, men hver gang vi sparer driftsmidler på en fra solgt bygning eller optimering af en ejendom, bør vi da ikke bruge dem på daginstitutionerne?

Det er da velfærd – frem for mursten.

Vi må heller ikke glemme, at alt i denne verden er en prioritering. Vi har for vane at gå til de årlige budgetforhandlinger med en 'one-size-fits-all'-strategi, hvor alle områder skal spare lige meget. Måske er det på tide, at vi én gang for alle gør op med denne kassetænkning og begynder at prioritere vores midler anderledes.

Formanden for Børne- og skoleudvalget Otto B. Christiansen skriver, at vi ikke har råd til flere pædagoger. Det er korrekt. Men er det ikke også lidt for komfortabelt at gemme sig bag regnearkene – ligesom selv samme formand gør i sagen om SFO?

Jeg forsøger ikke at score billige point eller lukke øjnene for de økonomiske realiteter – jeg vil blot opfordre til, at vi prioriterer børneområdet – og også her bliver en ambitiøs kommune.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret: 05. April 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere