Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fejl vælter plan for Hørsholm Golfs støjvold

Lokalplan for omstridt støjvold skal gå helt om. Kommunen havde glemt en protest fra en af naboerne

Hørsholm Golf må vente yderligere nogle måneder, før man kan gå i gang med at bygge en støjvold ud mod Isterødvejen.

En fejl i kommunens håndtering af sagen betyder nemlig, at Lokalplan 157, som baner vejen for det store anlægsprojekt, og som faktisk var vedtaget, nu skal gå om.

Det var der enighed om i torsdagens møde i Miljø- og planlægningsudvalget, som også fik opbakning til dette i et fællesmøde med Økonomiudvalget.

“Kommunalbestyrelsen har så at sige ikke haft hjemmel til at vedtage lokalplanen. Derfor mener vi, det er det rigtige at lade sagen gå om,” siger Peter Antonsen (BL), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

Fejlen betyder, at sagen, der blev vedtaget i kommunalbestyrelsen den 28. november, nu igen skal behandles og fremlægges til offentlig høring i otte uger. Og den ligger i kommunens administration. På én eller anden måde nåede en indsigelse fra beboerne på Stumpedyssevej 2 ikke med i den endelige sagsbehandling, selv om den var fremsendt i tide.

Retssikkerhed vejer tungt

“Sagen havde forputtet sig,” oplyser Peter Antonsen, der betegner det som “en fejl, der ikke må ske.”

Hverken han eller de øvrige lokalpolitikere er dog siden blevet klogere på, hvad forklaringen var.

“For retssikkerhedens skyld mener vi, det bedste er at lade sagen gå om,” siger Antonsen til Ugebladet.

Udvalgsformanden forventer ikke, at der vil ske de store ændringer i det lokalplan, der nu vil blive fremlagt.

Det er Hørsholm Golf, der har planer om at bygge en op til otte meter høj jordvold på 1,5 kilometer på den ene og 0,5 kilometer på den anden side af Isterødvejen for at beskytte golfspillerne mod støj.

Et projekt af den størrelse betyder, at der skal transporteres 170.000 kubikmeter jord - svarende til 8000-9000 store lastbiler med jord - til byggepladsen.

Flere har protesteret

Dels den voldsomme trafik, men i endnu højer grad den store forandring i landskabet i den nordlige del af kommunen, har fået Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm (DN) og naboerne på Stumpedyssevej 2 til at protestere til Planklagenævnet.

De to klagere mener også, at jordvolden snarere skal bygges på grund af penge end støjbeskyttelse: De mener, at det virkelige motiv hos PA Ejendomme, som ejer området, er, at der er penge i at tage imod så store mængder jord.

Peter Arendorf, indehaver af PA Ejendomme, har tidligere i Ugebladet bekræftet, at Hørsholm Golf netop på grund af handel med jord kan bygge støjvolden kvit og frit - inklusive entreprenørarbejdet, der efter planerne vil stå på i et års tid.

Lokalplanen kan nu formentlig vedtages i maj.

 

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret: 24. Februar 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt