Løb i Rungsted Hegn er en måde at koble fra og samle tankerne hos dansk fodbolds førstemand. Foto: Fred Jacobsen
Løb i Rungsted Hegn er en måde at koble fra og samle tankerne hos dansk fodbolds førstemand. Foto: Fred Jacobsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fodboldbossen løber - dog ikke fra det hele

I Rungsted Hegn og kajakken får DBU-direktør Claus Bretton-Meyer ro og overblik over motto og opgaver

Hvis du i sensommeren og det begyndende efterår så en to meter høj mand løbe i Rungsted Hegn eller ro i kajak tæt på Rungsted, kan det sagtens have været en af landets mest dæmoniserede personer på det tidspunkt: Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Som direktør stod han på det tidspunkt midt i forhandlingerne med kvindelandsholdet. Holdet havde lige vundet sølv ved EM og var alles darlings, men i stedet for at give kvinderne alt, de ville have, stod direktøren fast med aflyst træningssamling, træningskamp og aflyst VM-kvalifikationskamp mod Sverige til følge. Og et noget flosset image i offentligheden.

Mørkets fyrste

“Altså den lyshårede Pernille Harder på den ene side og så mig, 'mørkets fyrste', på den anden,” husker Claus Bretton-Meyer i dag med et smil.

Sagen førte blandt til, at den 52-årige fodboldboss fra Rungsted blev nomineret til Årets Nytårstorsk i Ekstra Bladet. Her landede han på en fjerdeplads, distanceret af blandt andet Liberal Alliances frontfigur, Anders Samuelsen.

Det negative billede var der, men historien om, at han og spillerforeningens formand, Mads Øland, nærmest hadede hinanden, var medieskabt.

“På et tidspunkt sad Mads og jeg sammen og læste en overskrift i Ekstra Bladet om, hvor meget vi hader hinanden, Det havde jo ikke noget på sig,” fortæller fodbolddirektøren i Rungsted Hegn, hvor Ugbladet havde sat ham stævne for at blive klogere på, hvordan det er at blive lagt offentligt for had.

Claus Bretton-Meyers motto er semper ardens, der på dansk betyder altid brændende. Foto: Fred Jacobsen
Claus Bretton-Meyers motto er semper ardens, der på dansk betyder altid brændende. Foto: Fred Jacobsen

Altid brændende

Det er her, skoven og omgivelserne i Hørsholm og Rungsted kommer ind i billedet. Dem bruger Claus Bretton-Meyer flittigt og var også en af grundene til, at familien på fire (der to børn, pige og dreng på 17 og 19) flyttede hertil fra Hellerup for godt to år siden.

“Jeg løber en del. Alene, hvor jeg tænker og reflekterer, og i Hørsholm Rungsted Løbeklub, hvor det mere er udfordringen, der trækker. Men jeg løber ikke for at slippe væk fra konflikterne. Jeg er i dem og bruger løb til at koble fra og tænke over, hvad min rolle er. Det er en slags mentalhygiejne,” lyder det fra Claus Bretton-Meyer.

Det er her, katolikken minder sig selv om og bekræfter sit motto semper ardens, der er er latin og betyder altid brændende.

Rollen, han brænder for er, at han er hyret til at stå i spidsen for landets største idrætsforbund med 335.000 medlemmer, 126.000 frivillige, 1657 medlemsklubber og en omsætning på en halv milliard kroner.

Jobbet er forandring

“Mit job er forandring. Det er sjældent, folk synes, forandringer er sjove,” forklarer direktøren, der er i gang med at forandre DBU fra en traditionel forening med underskud til en professionel organisation, der har penge at arbejde med.

“Vi kan ikke investere i Emilie og Johan, hvis vi ikke tjener penge,” siger Claus Bretton-Meyer, der kom ind i jobbet uden fodboldmæssig baggrund.

Han har været spejder i ti år, direktør i forskellige virksomheder - blandt andet TV 2 Sport - har en fortid i forsvaret, kom ind i basketballverdenen som forældre og sluttede som formand for basketballklubben SISU. Det er derfor mere ledelse end fodbold, der står som overskrift for fodboldbossens karriere.

“Og jeg er god til det. Jeg kan få folk med mig,” siger han og løber videre til dagens opgaver.

Publiceret: 12. Februar 2018 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet