Kulturudvalgsformand Nadja Maria Hageskov tog første spadestik til den ny isskøjtehal med blandt andet den lokale ishockeyspiller Morten Green som vidne. Foto: Peter Skjødt-Rasmussen
Kulturudvalgsformand Nadja Maria Hageskov tog første spadestik til den ny isskøjtehal med blandt andet den lokale ishockeyspiller Morten Green som vidne. Foto: Peter Skjødt-Rasmussen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Først kom spaden i jorden, så pengene bagefter

Kulturudvalgsformand satte som den første spaden i jorden til ny skøjtehal til 47 millioner kr.

Tidligere på mandagen iførte Nadja Maria Hageskov, konservativ formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, sig en selvlysende sikkerhedsvest, satte sig op i en gravko og flyttede så de første af i alt 14.500 kubikmeter jord, som skal flyttes for at få plads til den nye isskøjtehal.

Senere på dagen frigav hun sammen med flertallet i kommunalbestyrelsen de sidste 22,7 millioner kroner til det 47 millioner kroner dyre projekt.

Uden Venstres, Liberal Alliances og løsgænger Gitte Burchards velsignelse. De har hele vejen igennem processen sagt fra over for projektet, som dermed hviler på et flertal bestående af otte konservative, to socialdemokrater, plus én radikale og Borgerlistens ene mand.

De bedste rammer

“Vi lever i en konkurrenceorienteret tid, og vi er som kommune og politikere afhængige af at kunne tilbyde de bedste rammer til borgerne,” sagde Hageskov under første-spadestik-seancen, der blandt andet blev overværet af ishockey-legenden Morten Green fra Rungsted Seier Capital.

Og hun citerede arkitekt og forfatter Poul Henningsen fra Usserød for at sige, at “fremtiden kommer af sig selv...fremskridtet ikke” og at “intet er farlige end ufarlighed” og gav sin egen fortolkning:

“Vi skal selv handle for at vedligeholde vækst og idviklinmg i vores dejlige by. Og søger vi ikke at udvikle os, ja, så bliver vi automatisk overhalet af verden omkring os. Vi skal turde at gå nye veje, turde påtage os villighed til at tænke anderledes og derigennem skabe den dynamik, som bringer os ind i fremtiden.”

Den ny isskøjtehal, en træningshal, bliver på 2730 kvadratmeter og kommer til at hænge sammen med den nuværende skøjtehal og skal stå klar om et års tid.

Publiceret: 01. Juni 2017 08:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt