Det er 100 år siden, at det gamle rådhus på Rungstedvej blev opført. Lokalhistoriker Lisbet Hein fortæller om den karakteristiske bygning.
Det er 100 år siden, at det gamle rådhus på Rungstedvej blev opført. Lokalhistoriker Lisbet Hein fortæller om den karakteristiske bygning.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

For prangende og dyrt: Hørsholm førte sig frem med det gamle rådhus

Lisbet Hein fortæller om den røde bygning på Rungstedvej, der blev opført for 100 år og er tegnet af den lokale arkitekt Ingemann

Hvis man vil have et indtryk af stemningen i Hørsholm for 100 år siden, kan man tage et kik på det tidligere rådhus på hjørnet af Rungstedvej og Gågaden.

Og vil man have historien om det gamle rådhus, så bliver den serveret onsdag 3. maj kl. 20.15 af lokalhistoriker Lisbet Hein, når hun hos Museumsforeningen Hørsholm og Omegn holder foredrag om den røde bygning, der blev opført i 1916-1918.

Det var i en tid med vækst og fremgang i Hørsholm. Befolkningstallet var næsten fordoblet siden åbningen af Kystbanen i 1897, og kommunens administration var vokset og der var blevet brug for en egentlig administrationsbygning. Samtidig ønskede sognerådet nogle bedre rammer om sine møder end det lokale på Hørsholm Skole og der var også penge i kommunekassen til formålet.

Hørsholm

Opgaven med at tegne rådhuset blev givet til den lokale arkitekt Ingemann.

Stilen var ”historisk”, med mindelser om Christian 4.’s slotsbyggeri. I sin samtid vakte bygningen opmærksomhed – og ikke kun positiv: I tidsskriftet ’Arkitekten’ blev bygningen kritiseret som uharmonisk og for stor i forhold til de andre bygninger i den lille by.

Og amtmanden i Frederiksborg Amt mente, at bygningen var for dyr og for stor til det reelle behov, og også at den var for prangende for en sognekommune. Kort sagt: at Hørsholm ”førte sig frem” på upassende vis med bygningen.

Lisbet Hein vil både fortælle om selve bygningen og om den tid, hvor den blev opført.

Foredraget, der er gratis og åbent for alle, holdes i konfirmandslen bag præstegården på Sdr. Jagtvej 1, i forlængelse af Museumsforeningen for Hørsholm og omegns generalforsamling.mt

Publiceret: 30. April 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere