Hans Aage Hjuler har gravet sin fars gamle bøger frem fra kælderen, og nu kan man læse dem alle på nettet. Privatfoto
Hans Aage Hjuler har gravet sin fars gamle bøger frem fra kælderen, og nu kan man læse dem alle på nettet. Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Glemt Rungsted-forfatter genudgives

Henning Hjulers bøger lå godt gemt væk i sønnens kælder, men nu genudgiver stort forlag dem i elektronisk form

Det var lidt af en overraskelse for Hans Aage Hjuler, da han i sommer fik en mail fra forlaget Lindhardt og Ringhof. Forlaget forklarede, at de havde fundet hans email-adresse på nettet, og nu skrev til ham, fordi de gerne ville udgive hans fars bøger igen - denne gang i elektronisk form.

Selv havde Hans Aage Hjuler ikke tænkt på krimierne i årevis. Hans far, Henning Hjuler, havde skrevet en lang række kriminalromaner om agenten Jack Turner i 70'erne og 80'erne. De handlede om en engelsk spion, der opererede bag jerntæpper i det gamle Østtyskland, og de blev dengang udgivet i Danmark og dernæst oversat til svensk.

Udgravning i kælderen

Senere skrev han historiske krimier, hvor handlingen udspillede sig i middelalderens Helsingør, hvorfor han studerede historiske detaljer nøje og besøgte byen utallige gange.

”Jeg måtte så foretage en arkæologisk udgravning i min kælder for at finde bøgerne, for Lindhard og Ringhof havde dem ikke, kun titlerne. Bøgerne var også blevet oversat til svensk, endda én der aldrig er udgivet i Danmark, nemlig 'Den røde regn'. Men nu er de alle tilgængelige på nettet, og jeg regner med, at de snart også kommer som e-bøger på svensk”, siger Hans Aage Hjuler i en pressemeddelelse.

Farfar blev også forfatter

I kælderen fandt Hans Aage Hjuler også sin farfars skildringer fra livet i landsbyerne omkring Randers for hundrede år siden, og dem ville Lindhardt og Ringhof også gerne udgive som e-bøger.

”Ja, på den måde er der jo mange forfattere i familien. Min bror og jeg har dog holdt os til mere videnskabelige artikler og bøger”, slutter Hans Aage Hjuler, som bor i Rungsted. srj

Publiceret: 10. Marts 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt