23-årige Kristian var glad for den hyldest som tilfaldt ham fra borgmester Morten Slotved. Foto: Morten Timm
23-årige Kristian var glad for den hyldest som tilfaldt ham fra borgmester Morten Slotved. Foto: Morten Timm
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Guld-Kristian hyldet for golftriumf

Kristian Gydesen fra Hørsholm modtog hæder af borgmester Morten Slotved for sin guldmedalje ved Speciel Olympics World

Han var ét stort smil, men også lettere overrasket og benovet, da en fyldt byrådssal på det gamle rådhus tirsdag i sidste uge var rammen om en velfortjent hyldest og hæder af det 23-årige golftalent Kristian Gydesen fra Hørsholm.

I sommer strøg han helt til tops ved Speciel Olympics World Games i Los Angeles og vandt guldmedalje i golf blandt 170 konkurrenter.

Kristian Gydesen, der er født med spastisk lammelse i sin højre side, var til OL-konkurrence med det danske landshold for handicappede.

"Det er min største sejr, og det var virkelig fedt at vinde," fortæller en tydelig stolt Kristian Gydesen ved hyldestreceptionen, hvor familie, venner, kolleger, og personer fra golf idrætten, var mødt talstærkt op.

Arbejder som smed

Han begyndte at spille golf som ni-årig og blev introduceret til sporten af sin far efter at have prøvet fodbold. Hans aktuelle golfhandicap er 23,8.

"Jeg kan godt lide at være i naturen og få den friske luft. Og så er golf en sport, jeg også kan spille for mig selv," fortæller Kristian Gydesen, der til daglig arbejder som smed på Elleslettegård i Vedbæk og bor i bofællesskabet Højmose Vænge.

Kristian Gydesens flotte resultat blev afspejlet i stemningen ved reception, der summede af glæde og højt humør. Foto: Morten Timm
Kristian Gydesens flotte resultat blev afspejlet i stemningen ved reception, der summede af glæde og højt humør. Foto: Morten Timm

Tillykke fra borgmesteren

Udover de feststemte gæster var der også stor begejstring og glæde hos borgmester Morten Slotved over præstationen.

”Først vil jeg gerne sige tillykke med 'guldet' – det var virkelig flot gået, men måske heller ikke helt uventet. For er der noget som kendetegner dig Kristian, så er det; At du tror på dig selv. Du har et indre 'drive', der sammen med flid og engagement, bringer dig frem som den bedste inden for din sport. Som idrætsmand på topniveau, ved du hvad der skal til, og har nu et solidt og håndfast bevis for din indsats og talent," lød buketten af roser fra borgmesteren.

Fik to checks

Efterfølgende honorerede han på vegne af Hørsholm Kommunalbestyrelse Kristian Gydesen med to checks. Den ene på 7.000 kroner til Bofællesskabet Højmose Vænge til aktiviteter for beboerne. Den anden pålydende 3.000 kroner til Kristian Gydesen til køb af golfudstyr.

Og det faldt i god jord hos den unge golfspiller, der efter guldmedaljen ved Speciel Olympics World gerne vil prøve at komme til EM og VM.

Publiceret: 12. Oktober 2015 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt