Jens Jørgen Nielsen er stærkt utilfreds med, at Hørsholm Kommune har givet en kommende nabo lov til at bygge så højt, som det er tilfældet.
Jens Jørgen Nielsen er stærkt utilfreds med, at Hørsholm Kommune har givet en kommende nabo lov til at bygge så højt, som det er tilfældet.
Foto: Fred Jacobsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hård kritik: De arbejder som på et østtysk postkontor

Beboere på Kløvervangen i Hørsholm retter skarp kritik mod kommunens måde at give byggetilladelser på

“Jeg har ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at de kunne få lov til det.”

Jens Jørgen Nielsen sukker og stirrer fra sin terrasse på Kløvervang 7 op over en i forvejen høj hæk og lige ind i et stort, hvidt hus med meget store vinduer. Huset ved siden af er skudt op på nabogrunden lige på den anden side af hækken.

“Det er meget intimiderende. De kan jo kigge ind til os alle vegne fra,” tilføjer Jens Jørgen Nielsen.

Det er ikke det eneste, han er ked af. Han er også oprørt over, at Hørsholm Kommune har givet naboen tilladelse til at bygget et hus i to etager, når det i en kommuneplan for området står skrevet, at huse i området højst må have halvanden etage med udnyttet tagetage.

“Det der er på mindst to etager. Men selv om vi i nabohøringen har protesteret, er vi blevet afvist. Forvaltningen følger åbenbart strengt nogle juridiske regler. De arbejder som et østtysk postkontor,” mener Jens Jørgen Nielsen med adresse til byggesagsbehandlingen i Hørsholm Kommune.

Forringer husets værdi

Jens Jørgen Nielsen byggede sit parcelhus i 2012 i tiltro til, at han ville komme til at bo i et kvarter, hvor husene ikke måtte bygges højere end en halv etage højere end hans eget etplanshus. Han er overbevist om, at det næsten otte meter høje hus, der i det seneste års tid er skudt i vejret hos den nye nabo, vil forringe værdien af hans eget hus.

Det værste er dog ifølge Jens Jørgen Nielsen, at naboerne nu kan se ned i hans hus og have - og at kommunen tillader det, der ifølge ham er i strid med, hvad kommunen selv skriver skal være gældende for området.

Kræver en lokalplan

Jens Jørgen Nielsen er ikke alene i sin utilfredshed: 19 andre beboere på Kløvervang og Grønnevang har nu fået nok og har i et brev stilet til borgmester Morten Slotved krævet en lokalplan for området, der skal fastlægge regler for, hvad der må bygges i området.

“Teknisk forvaltning giver tilladelse til noget, som de ikke burde,” siger Jens Saxtorph Kofod, der også bor i kvarteret.

Brev til borgmester

Han har taget initiativ til at samle underskrifter blandt naboer og har sendt et brev til borgmester Morten Slotved (K), hvor han skarpt kritiserer, at kommunen har givet tilladelse til et hus, der i voldsom grad overskrider de retningslinjer, der er fastlagt i kommuneplanen.

“Situationen er i dag den, at grundejere i hele kvarteret vil kunne påberåbe sig ret til at bygge store huse i to etager på grund af Hørsholm Kommunes sagsbehandling. Hvis området skal bevare sin karakter, er der nu stort behov for at få fastlagt nye retningslinjer for byggeri i kvarteret,” hedder det i brevet til borgmesteren.

Publiceret: 22. September 2015 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt