Hjerteløber-app’en alarmerer borgere, der kan førstehjælp, så de hurtigt kan være fremme med en hjertestarter i tilfælde af hjertestop.
Hjerteløber-app’en alarmerer borgere, der kan førstehjælp, så de hurtigt kan være fremme med en hjertestarter i tilfælde af hjertestop.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hjerteløber-app skaffer hurtig hjælp i Hørsholm

Hjerteforeningen i Hørsholm opfordrer alle, der kan førstehjælp, til at installere Hjerteløber-app'en på deres smartphone.

Hjerteløber-app'en er et initiativ fra Trygfonden som sikrer, at der også automatisk kan alarmeres hjerteløbere i tilfælde af hjertestop.

Hjerteløbere er almindelige borgere med et førstehjælpskursus. og alarmeres via deres smartphone. Formålet er at sikre hjerte-lunge-redning, hente hjertestarter og hjælpe ambulancemandskabet ved hjertestop.

“Hørsholm er en af kommunerne i regionen, hvor der er flest døgntilgængelige hjertestartere. Hvis man på en enkel måde kan involvere almindelige borgere til at hjælpe ved et hjertestop, herunder at sørge for at den nærmeste hjertestarter bringes frem til et hjertestop, så vil vi gerne være med til at udbrede kendskabet til Hjerteløber App'en, og opfordre til, at man installerer den på sin telefon,” udtaler formand for Hjerteforeningen Inga Nielsen i en pressemeddelelse.

“Jeg installerede app'en på min mobiltelefon tirsdag, og allerede torsdag blev jeg alarmeret til hjertestop i Hørsholm på offentlig vej,” udtaler Hjerteforeningens førstehjælpsinstruktør Niels Gamborg Nielsen.

“Hjerteløber-app'en er et godt tiltag, som vil være med til at forøge overlevelseschancen ved hjertestop i Hørsholm. Jeg opfordrer alle, der har tid, lyst og kompetence, til at melde sig som hjerteløber. Man behøver ikke have 20 års førstehjælpererfaring, som jeg har, men man skal have et førstehjælpskursus, og lysten til at træde til,” fortsætter han.

Publiceret: 04. Januar 2018 13:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt