Olaf Johannesen fortolker Karen Blixens ’Vejene omkring Pisa’ 28.maj i Rungstedlund. Pressefoto
Olaf Johannesen fortolker Karen Blixens ’Vejene omkring Pisa’ 28.maj i Rungstedlund. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hør om Karen Blixens italienske skønheder og skandaler

Skuespiller Olaf Johannesen tager publikum med ud på de støvede toscanske veje

”Hvis de begge tager godt sigte og skyder deres pistoler af i samme sekund, er det da muligt, at de begge kan blive ramt i hjertet?”

Sådan spørger den unge adelskvinde, Agnese della Gherardesci, for hun bærer på en pikant og dødelig fornærmelse.

Karen Blixen lader italienske skønheder, skandaler og dueller folde sig ud i fortællingen 'Vejene omkring Pisa'. En hvirvel af dramatiske uheld griber den tungsindige Grev Augustus von Schimmelmann som for en tid har forladt sin skinsyge hustru. Skuespiller Olaf Johannesen vil tage publikum til Toscana, hvor den noble ældre adel udfordres af stærke unge kvinder, når han fortolker den sjette af Blixens 'Syv fantastiske fortællinger' på Karen Blixen Museet søndag 28. maj kl.10.30-15.15.

Syv søndage med Blixen

De unge adelskvinder ved Pisa i 1821 lader sig ikke kue af impotente prinser, men kæmper modigt for kærligheden og retfærdigheden.

”Men Gud alene må vide, hvad der går af denne generations kvinder, som er vokset op efter den franske revolution og denne Madame de Staëls romaner”, beklager adelsfruen Carlotta di Gampocorta sig til Grev Augustus von Schimmelmann. Der er dog forsoning ved enden af vejene i Blixens rejselystne fortælling om brudte jomfrubånd og løfter, som brækkes med knogler.

Skæbnen bærer én hjem

Forestillingen er en del af syv oplæsninger, som finder sted syv søndage i træk af syv forskellige skuespillere på Rungstedlund. Det er skuespiller og instruktør Joen Bille, der har udvalgt skuespillerne til at gøre Blixens dramatiske og humoristiske fortællinger og kærlighed og skæbne levende, når de læses op.

Billetter a 200 kr. købes via http://politiken.dk/plus/arrangementer/debatogforedrag/syv-fantastiske-fortallinger--olaf-johannessen/#.srj

Publiceret: 26. Maj 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere