Ty Sabin har brændt sig fast på nethinden blandt fans i amerikansk collegebasketball, hvor han snittede flest point per kamp på landsplan.
Ty Sabin har brændt sig fast på nethinden blandt fans i amerikansk collegebasketball, hvor han snittede flest point per kamp på landsplan.
Arkivfoto: Ripon College
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hørsholm henter brandvarmt NBA-emne i college

Hørsholm 79ers-herreholdet har sikret sig den 21-årige amerikaner Ty Sabin, der har prøvetrænet i NBA, til den kommende sæson

Det er et sjældent syn, at spillere, som er interessante for hold i verdens bedste basketballliga, NBA, tager turen over Atlanten for at spille i Danmark. Det er ikke desto mindre dét, der sker i den kommende sæson for den 21-årige amerikaner Ty Sabins vedkommende, efter han har skrevet kontrakt med herreholdet i Hørsholm 79ers. Det sker kort tid efter, han var til en individuel prøvetræning hos NBA-holdet Milwaukee Bucks, hvor det gik så godt, at de stadig holder øje med ham under hans tid i Danmark.

Den talentfulde spiller kommer fra en hæderfuld karriere i collegebasketball, som han rundede af med en sæson til historiebøgerne. Fra sin position som guard hos Ripon College, der spiller i amerikansk collegebasketballs tredjebedste division, lavede han i gennemsnit 30,7 point per kamp, og dermed overgik han samtlige 18.000 collegebasketballspilleres pointgennemsnit i 2016/2017-sæsonen.

Det fik Milwaukee Bucks til at slå øjnene op og erklære deres interesse i ham, men alligevel fortsætter han karrieren i Basketligaen i den kommende sæson, og det skyldes især én person.

“Jeg har snakket med træneren over telefonen, og jeg ser virkelig frem til at arbejde med ham. Jeg valgte at skrive kontrakt med 79ers, fordi det er en god situation for mig i mit første år som professionel, og fordi det kommer til at forberede mig til en karriere som professionel,” fortæller Ty Sabin om Hørsholm-træner Rafa Monclovas tiltrækningskraft.

“Alle unge spillere må investere i deres karriere, og Ty er en spiller med et kæmpe potentiale, der er villig til at tage de rigtige skridt fremad. Professionel basketball i Europa er meget anderledes end collegebasket, og det er vigtigt at kunne omvende sig til den nye stil,” fortæller Rafa Monclova, der glæder sig til at arbejde med den offensive profil, der støder til Hørsholm-truppen i august måned, hvor holdet begynder deres optakt frem mod den kommende sæson i Basketligaen.

Publiceret: 11. Juli 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!