Hørsholm Kommune har købt hele kommunens vejbelysning fra Ørsted. Overtagelsen træder i kraft i 2020. Prisen er ikke offentliggjort. Foto: Morten Timm
Hørsholm Kommune har købt hele kommunens vejbelysning fra Ørsted. Overtagelsen træder i kraft i 2020. Prisen er ikke offentliggjort. Foto: Morten Timm
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hørsholm køber byens 6.500 lysmaster

Hørsholms gadelys kommer på kommunale hænder i 2020

Næsten samtidig med at alle lokalpolitikerne igen er væk fra lygtepælene, har Hørsholm Kommune indgået en aftale med Ørsted (tidligere DONG Energy) om køb af hele vejbelysningen i kommunen, som tæller omkring 6500 lysmaster.

”Købet betyder, at vi får mulighed for at udbyde drift og vedligeholdelse af vejbelysningen,” siger borgmester Morten Slotved (K) i en pressemeddelelse.

Han forventer, at det giver Hørsholm Kommune mulighed for at indgå mere fordelagtige aftaler.

“Det kan give besparelser og dermed mulighed for investeringer i nye lamper og energivenlig LED belysning til glæde for os alle,” oplyser han.

Overtagelse i 2020

Vejbelysning har hidtil tilhørt Ørsted, og Hørsholm Kommune har betalt for drift og vedligeholdelse gennem en abonnementsordning.

Hørsholm Kommune oplyser ikke pris for overtagelsen, der først er gældende fra 2020. I aftalen indgår, at Ørsted fortsætter både drift og vedligeholdelse frem til overtagelsen.

Det betyder, at fejl på vejbelysningen fortsat skal indberettes til Ørsted enten via appen 'Dit gadelys' eller på hjemmeside: orsted.dk/Privat/Kundeservice/Er-stroemmen-gaaet/Fejlmeld-gadelys

Publiceret: 05. December 2017 10:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet