Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hørsholm lukker helt ned for Tvind: "Vil ikke vores unge det bedste"

FAKTA

Hørsholm Kommune har og har haft disse anbringelser i institutioner med tilknytning til Tvind:
* I 2012 og 2013 har der været anbragt to børn på opholdsstedet Cassiopaia i Kokkedal. Pris: 909.898 kr.
* I 2015 og 2016 har et barn været anbragt på Lindersvold i Faxe. Pris: 714.252 kr.
* I 2017 er der anbragt en ung mand på opholdssted Open Future i Boserup ved Roskilde. Pris: 600.000- 700.000 kr. Manden er den samme som den person, der i 2015 og 2016 var på Lindersvold i Faxe.

Når den ene unge mand, Hørsholm Kommune lige nu har anbragt på en institution med tilknytning til Tvind, ikke længere skal være på opholdsstedet, slutter samarbejdet mellem Hørsholm og Tvind.

“Vi vil ikke bruge Tvind. Det er ikke en organisation, jeg kan stå inde for,” siger borgmester Morten Slotved (K).

Økonomiudvalget har dermed fulgt op på beslutningen i Børne- og skoleudvalget, som heller ikke har lyst til at anbringe borgere fra Hørsholm i en Tvind-styret institution.

Det er en beslutning, der gælder, uanset, om man i øvrigt er tilfreds med det behandlingstilbud, institutionen kan tilbyde.

“Jeg har ikke tillid til, at de vil den unge det bedste,” understreger Morten Slotved.

Når Hørsholm vælger en institution, hvor et barn eller en ung skal anbringes, sker det via Tilbudsportalen, hvor alle institutioner er godkendt af Socialstyrelsen. Og Hørsholm Kommune har været i tvivl, om man rent faktisk havde lov til at fravælge en Tvind-institution.

Det har kommunen siden fået Socialstyrelsen Hovedstadens ord for, at det er muligt. Derfor mener borgmester Slotved og økonomiudvalget, at Hørsholm Kommune fremover skal undersøge sagerne og fravælge institutioner med tilknytning til Tvind.

Den unge mand, der endnu er anbragt, befinder sig på opholdsstedet Open Future i Boserup ved Roskilde.

Diskussionen, om at Hørsholm anbringer børn og unge på Tvind-institutioner, poppede op i efteråret sidste år, da DR sendte to dokumentarudsendelser, der dokumenterede, at kommuner, blandt andet Hørsholm, lagde omkring 190 millioner kroner i institutioner, der kan knyttes til Tvind.

Publiceret: 13. Marts 2018 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Bøger
Forsiden netop nu