Trafikken på Selmersvej skal i en periode ensrettes mod nord for at dæmpe morgenens trafikkaos ved Hørsholm Skole, mener Miljø- og planlægningsudvalget. Arkivfoto
Trafikken på Selmersvej skal i en periode ensrettes mod nord for at dæmpe morgenens trafikkaos ved Hørsholm Skole, mener Miljø- og planlægningsudvalget. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hørsholm Skole: Ensretning skal aflyse morgenkaos

I tre måneder skal trafikken ensrettes mod nord mellem kl. 7.40 og 8.10

Det ser ud til, at Hørsholm Skoles bestyrelse nu får opfyldt sit ønske om en begrænsning af det trafikkaos, der udspiller sig på Selmersvej morgen efter morgen.

Trylleformularen er muligvis en ensretning af trafikken på Selmersvej. I hvert fald i en periode på foreløbig tre måneder og mellem kl. 7.40 og 8.10.

Det er, hvad Miljø- og planlægningsudvalget har besluttet, selv om kommunens administration ikke gør det. Tværtimod. Kommunens folk frygter, at en ensretning af Selmersvej vil føre til trafiksikkerhedsmæssige problemer andre steder i Hørsholm.

Flytter problemerne

En ensretning vil nemlig kunne medføre, “at bilisterne vælger helt andre ruter og andre lokaliteter til afsætning. Det vil potentielt kunne medføre større udfordringer i forhold til trafiksikkerheden og fremkommeligheden disse steder end der opleves på Selmersvej i dag. Særligt vil afsætning på Rungstedvej være problematisk på grund af den tætte trafik her,” skriver administrationen.

Miljø- og planlægningsudvalget vil det dog anderledes og har besluttet, at Selmersvej i en periode på tre måneder skal ensrettes.

Kun ind fra Rungstedvej

Det betyder, at forældre, der kører deres børn til Hørsholm Skole, i forsøgsperioden skal køre ind fra Rungstedvej, aflevere børnene ved skolen, og så fortsætte ad Selmersvej mod nord, hvor de så skal videre ad Ørbærksvej.

Forslaget har senest været i udvalget i oktober sidste år, hvor udvalget sagde nej til forslaget.

Blandt andet på baggrund af en trafikanalyse, kommunen har foretaget. Den viser, at der stort set kommer lige mange biler ind på Selmersvej fra begge sider, men at godt to tredjedele vælger at køre ud på Rungstedvej.

Cyklister bliver klemt

“Mange kører ind fra Rungstedvej og ud samme sted og trafikken går i stå. Og cyklisterne bliver klemt,” er udvalgsformand Kristin Arendts (K) begrundelse for at tage sagen op igen.

Og denne gang med politisk opbakning til at lave den midlertidige ensretning.

Før den bliver virkelighed, skal der ifølge Arendt nu møder og samtaler i gang med både politi og skolebestyrelse.

Publiceret: 10. April 2018 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt