Jacob har været spejder i Hørsholm siden han var syv år. Ud over spejder går Jacob i 3.G på Aurehøj Gymnasium i Gentofte.
Jacob har været spejder i Hørsholm siden han var syv år. Ud over spejder går Jacob i 3.G på Aurehøj Gymnasium i Gentofte.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jacob hjælper handicappede i Rwanda

Jacob fra Hørsholm er blevet valgt til at tage med spejderhjælpen til Rwanda

I marts deltager Jacob Dahl Marcussen fra Hørsholm sammen med fire andre unge fra forskellige spejderkorps i en rejse til Rwanda. Her skal han opleve, hvordan spejderhjælpen arbejder med at sikre uddannelse til børn med handicap.

”Det bliver enormt spændende, og vi kommer til at lære og opleve en hel masse. Hjemme i spejdergruppen har vi altid samlet ind til spejderhjælpen, så det bliver fedt at komme ned og se, hvordan pengene bliver brugt”, siger han i en pressemeddelelse.

Handicappede går ikke i skole

På verdensplan er det lykkedes at få 90 procent af alle verdens børn i skole. Børn med handicap udgør en meget stor del af de 10 procent, der aldrig kommer i skole. Når spejdere over hele Danmark tjener penge til Spejderhjælpen er det derfor til projektet 'Uddannelse til alle', der støtter børn med handicap i Rwanda i at komme i skole.

Projektets ambition er at udvikle 'modelskoler', som konkret kan vise, at det kan lade sig gøre at skabe skolemiljøer, som både vil være i stand til at få børn med handicap i skole, men også være i stand til at rumme alle slags børn, samt sikre læring og sociale fællesskaber, der også omfatter børn med et handicap.srj

Publiceret: 13. Marts 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere