Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Klassisk koncert i Trommen

Onsdag giver musikskolen koncerten i Trommens foyér

Hørsholm Musikskole indtager Trommens foyér onsdag 15.marts kl.17 for at spille klassisk, eksperimenterende musik fra Ungarns, Ruslands, Frankrigs, USA's og Englands klangverden.

Der vil være musik af den ungarske komponist Bartok, som udforskede den østeuropæiske landbefolknings folkemusik og forsynede den med djærve klange og kåd rytmik. Richard Emil Miklos spiller to af Bartoks rumænske folkedanse på violin, ledsaget af Charlotte Wested ved flyglet.

Kamill Lomholt Bendo, cello og Charlotte Wested, klaver, vil spille en skæv, følsom og energisk sonate af den russiske Prokofiev, som har udtalt, at han komponerede ganske almindelige melodier, som han derefter 'prokofiefiserede'. Hvor meget han vovede at eksperimentere kunne dog afhænge af, i hvor høj grad han var i nåde hos sit lands leder, Stalin.

Da den franske komponist Debussy som ung improviserede for sine medstuderende, sagde han: 'I tåler ikke at høre en akkord, I ikke kender navnet på. Hvis I ikke kan udstå det, så gå bare til direktøren og fortæl, at jeg er ved at ødelægge jeres øren'. Christian Alberto Rodriguez Slente spiller 'Prélude' fra klaverværket 'Pour le Piano'. Gratis entré.srj

Publiceret: 13. Marts 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere